14. 11. 2009

Rokometašice Krima Mercatorja proti Aalborgu po vozovnico za drugi del lige prvakinj

Po treh zmagah v prvih treh krogih rokometašice Krima Mercatorja prepričljivo vodijo v skupini B. V četrtem krogu jih v nedeljo, 15. novembra, ob 14.30 čaka gostovanje pri Aalborgu na Danskem, ki so ga v Ljubljani zadnji dan oktobra premagale kar s 30:23.

Glede na položaj v skupini B po polovici predtekmovanja (Krim Mercator 6 točk, Hypo in Aalborg po 2, Metz 1) je jasno, da bi nedeljska zmaga na Danskem slovenskim prvakinjam že zagotovila napredovanje med osem najboljših klubov v Evropi, januarski tekmi proti Metzu (doma) in Hypu (v gosteh) pa bi bili bolj ali manj le formalnost. V Skandinaviji trenerka Marta Bon ne bo mogla računati na odlično levoroko Ano Gros, ki si je na nedeljski tekmi proti Hypu poškodovala gleženj. Grosova mora mirovati in opravljati terapije, po trenutnih napovedih pa bo lahko začela s treningi po desetih dneh. Na položaju desne zunanje igralke bosta tako priložnost poleg Marine Vergeljuk verjetno dobili tudi Alja Koren in Ana Miriam de Sousa.

Na prvi tekmi med Krimom Mercatorjem in Aalborgom na Kodeljevem (zadnji dan oktobra 2009) so dekleta z Galjevice odlično ustavile Mortensenovo, ki se sploh ni uspela vpisati med strelke, toda po drugi strani se je razigrala švedska reprezentantka Torstenssonova, ki je kar devetkrat zadela v polno. Na dosedanjih petih medsebojnih tekmah je bila uspešnejša slovenska ekipa, ki je trikrat zmagala in dvakrat izgubila. Prvič sta se kluba pomerila v polfinalu lige prvakinj, ko je Krim Mercator zmagal na Danskem (24:16), Skandinavke pa so z enako mero vrnile v Ljubljani (zmagale so z 31:30). Tudi v naslednji sezoni si je vsak klub priigral po eno zmago na domačem igrišču (Krim Mercator s 30:26, Aalborg pa s 26:24), pred dobrimi desetimi dnevi pa so visoko slavile "tigrice" (30:23).

Tekmo na Danskem (neposredno jo bo prenašala tudi TVS na drugem programu) bosta sodila Španca Gregorio Muro San Jose in Alfonso Rodriguez Murcia, delegat pa bo Poljak Marek Szajna.


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Na nedeljsko tekmo se pripravljamo po že ustaljenem sistemu. Opravili bomo temeljito analizo nasprotnika in na treningih čim bolj simulirati Aalborgovo igro. V zadnjem času, kar je potrdila tudi njegova igra in zmaga proti Metzu z 31:24, Aalborg stopnjuje svojo formo, toda takšna ocena velja tudi za mojo ekipo. V vsakem primeru nas čaka težka naloga, toda jasno je, da gremo na Dansko po četrto zaporedno zmago. Še dodatno moramo okrepiti stvari v igri, pri katerih smo dobri, in v največji možni meri odpraviti slabe zadeve. Po odličnem začetku v ligi prvakinj smo v klubu seveda zelo veseli, nikakor pa ne evforični. Krimovi cilji v letošnji sezoni so zelo visoki, do njihove uresničitve pa je še zelo dolga in zahtevna pot, zato evforija seveda ne pride v poštev. V tej sezoni smo občutno popravili igro v obrambi, še vedno pa je nekoliko preveč napak pri prehodih v napad in samem napadu."

Ljudmila Bodnjeva, igralka Krima Mercatorja: "Čeprav smo prvo tekmo proti Aalborgu dobile z visoko končno razliko, je bilo v naši igri še vedno preveč napak. Toda če bomo na Danskem zmanjšali število naših napak, poleg tega pa v obrambi odigrale na takšni ravni kot proti Hypu, uspeh ne bi smel izostati. Za morebitno napredovanje v drugi del lige prvakinj sta predvsem za Aalborg točki izjemno pomembni, zato bo še toliko bolj nevaren. Ker smo po treh krogih še edina neporažena ekipa in smo na prvem mestu v skupini B, je jasno, da smo na nedeljski tekmi v vlogi favorita. Kot je povedala že trenerka Bonova, zaradi letošnjih dosežkov med evropsko elito v naših vrstah ni nobene evforije. Seveda pa drži, da igramo bolj sproščeno in z manj napetosti v igri kot nekoč, uspehi pa samo še dodatno dvigujejo samozavest tako posameznih igralk kot celotne ekipe. Upam, da se bo zmagovalni niz Krima Mercatorja nadaljeval tudi v nedeljo na Danskem."
Na Kodeljevem visoka zmaga proti HypuRokometašice Krima Mercatorja zlahka opravile z AalborgomKrimovke ligo prvakinj začele z uspehom v MetzuLiga prvakinj - sezona 2009/10