13. 11. 2009

Aleš Pajovič: Želimo si polne dvorane Zlatorog

Po nekaj letih igranja v Španiji se je Aleš Pajovič vrnil domov, v Celje, v svoj matični klub. Z njim ima velike načrte, saj si želi predvsem navduševati gledalce, napolniti dvorano Zlatorog in zmagovati. Tudi v pokalu Evropske rokometne zveze, ki se za Celje Pivovarno Laško začenja v soboto s tekmo proti ukrajinskemu Zaporožju, ambicije seveda niso nizke.

 


Pred vami je začetek evropske sezone, čeprav ne v ligi prvakov, kjer ste bili navajeni igrati, pač pa v pokalu EHF.

 

Gre za nov izziv. Že od 16. leta igram v evropskih pokalih, izkušenj mi tako seveda ne manjka. Tudi ekipa v Celju je dobra, zato ciljamo visoko. Težko pa je natančno postaviti cilj: ne morem reči, da gremo po polfinale ali finale, saj je marsikaj odvisno od žreba. Letos pa je sploh veliko kvalitetnih ekip. Želim si zmagovati in upam, da nam uspe in morda celo osvojimo pokal EHF.

 


Na uvodu vas čaka ukrajinsko Zaporožje. S kakšno taktiko se mu zoperstaviti?

 

Še vedno se taktično pripravljamo na njih, čeprav informacije težko dobiš. Gre za mlado in zelo visoko ekipo, ki igra večinoma obrambo 6-0. Mislim, da ne bi smeli imeti težav, če ponovimo pristop, kot smo ga pokazali nazadnje proti Krškemu. Z dobro obrambo 5-1 in ob pomoči vratarjev dobimo priložnosti za polprotinapade ter jih na takšen način ustavimo in premagamo.

 


Bržkone bo pomembna tudi razlika v zadetkih s prve tekme glede na to, da vas povratni obračun čaka v Ukrajini prihodnjo soboto.

 

Iz lastnih izkušenj lahko govorim, da to, kje igraš povratni obračun, ni tako zelo pomembno. Če si dober, zmagaš tudi na gostovanju, Je pa res, da je večini težje igrati na tujem igrišču. Računamo na solidno razliko. Štartamo pa absolutno na dve zmagi.


Dvorana Zlatorog zadnje čase sameva. Gledalcev je bore malo. Računate, da jih s sobotnim obračunom znova privabite?


Naš cilj je, da znova napolnimo dvorano Zlatorog. Zelo si želimo, da bi bilo vzdušje takšno kot pred leti. Pred 300 ali 400 gledalci je precej pusto igrati. Menim, da se bodo tudi gledalci vrnili z našimi boljšimi igrami. Minula sezona je žal pustila globoke posledice. Seveda razumem navijače, ki so bili razočarani, zato bomo znova poskušali pridobiti njihovo zaupanje.


Pet mesecev ste se ubadali s poškodbo zapestja. Končno ste se vrnili. Ste dobro pripravljeni?

 

Ne čutim nobene bolečine, a pozna se mi ritem igranja. Malce mi manjka tekmovalne kondicije, pa tudi rokometnega občutka med igro. Prepričan sem, da bo vsako tekmo bolje. Že v torek proti Krškemu je bil občutek boljši kot na prvi tekmi proti Merkurju.


Torej je poškodba pozabljena?

 

Upam. Na prvi tekmi proti Merkurju sem dvakrat padel neposredno na zapestje, pa nisem imel nobenih težav.



Pred vami je zanimiva klubska sezona, prav tako pa tudi reprezentančna. Kako ste videli prvo akcijo pod novim selektorjem Serdarušićem – sicer vašim znancem iz obdobja, ko ste igrali pri Kielu?

 

Z novim trenerjem je prišel nov sistem. Z njim smo delali zgolj en teden, kar je bilo res malo za spremeniti celotno igro. Vesel sem, da se bomo odslej dobivali še enkrat na teden v Ljubljani na treningih, kar je izjemno dobra ideja. Do evropskega prvenstva v Avstriji nas čaka še veliko dela, do tedaj pa se bo igra reprezentance zagotovo izboljšala. In na januarsko prvenstvo gremo po lep rezultat.

 


Maja Mastnak

Foto: Slavko Kolar