14. 11. 2009

Trimo v nedeljo zvečer čaka domači obračun z Romuni v pokalu EHF

Poleg rokometašev Celja Pivovarne Laško v letošnjem evropskem pokalu EHF igra tudi Trimo. Njegov nasprotnik v tretjem krogu bo Resita iz Romunije, prva tekma pa bo v nedeljo, 15. novembra 2009, ob 19. uri v Trebnjem.

 

Na prvi evropski tekmi v sezoni 2009/10 se bo moštvo trenerja dr. Marka Šibile pomerilo z Resito, ki je v zadnjih treh sezonah kar trikrat osvojila evropski pokal challenge. Čeprav gre za kakovostno najslabše tekmovanje na klubski ravni v Evropi, romunski klub prihaja v Trebnje v vlogi favorita. Ob tem ne gre zanemariti tudi podatka, da je Resita v drugem krogu letošnjega pokala EHF izločila češko Karvino (skupni izid na dveh tekmah je bil 68:61), nekdanjega udeleženca lige prvakov.

 

V romunskem državnem prvenstvu je Resita po osmih krogih na drugem mestu, za vodilno Constanto, ki blesti v ligi prvakov, pa zaostaja samo za točko. Za trikratnega zaporednega zmagovalca pokala challenge igrajo trije reprezentanti Romunije (Petrea, Paraianu in Irimescu) in trije rokometaši iz Srbije (Butulija, Pašić in Damjanović).

 

"Z generalko in zmago proti Merkurju sem zelo zadovoljen, zdaj pa nas čaka zahtevna preiizkušnja z Romuni. Resita je favorit, vendar mi igramo pred domačimi gledalci in jo bomo skušali presenetiti in premagati. Naša priložnost je dobra igra v obrambi, v kateri moramo ustaviti navezo med zunanjimi igralci in krožnim napadalcem, in v hitrih (pol)protinapadih, na osnovi katerih bi dosegali "lahke" zadetke," meni trener dr. Marko Šibila. Dodatno mero optimizma v Trimove vrste so prinesle tudi tri zaporedne zmage v slovenski ligi MIK (Ribnica Riko hiše, Klima Petek Maribor, Merkur Škofja Loka), toda po drugi strani ima trener tudi nekaj preglavic z igralskim kadrom. Vratar David Imperl ima natrgano mišico na roki, v zadnjih dneh pa so imeli težave z virozo Jure Sušin, Jernej Papež in Miha Zarabec.

Pokal EHF za moške - sezona 2009/10