14. 11. 2009

Celjani na prvi tekmi v Zlatorogu zlahka opravili z ukrajinskim Zaporožjem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prepričljivo dobili prvo tekmo tretjega kroga pokala EHF. V domači dvorani Zlatorog so premagali Zaporožje kar s 37:21 (21:11) in si pred povratno tekmo, ki bo v soboto, 21. novembra, v Ukrajini, priigrali nedosegljivo prednost.

 

 

Celje Pivovarna Laško – Zaporožje 37:21 (21:11)

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 1800, sodnika: Di Domenico in Foransier (oba Italija).

 

Celje Pivovarna Laško: Štochl (17 obramb), Rezar (5 obramb), Savič 1, Bedekovič, Vugrinec 4, Pajovič 5, Razgor 1 (1), Toskić 10, Kojić 2, Kozlina, Gorenšek 1, Koljanin, Kokšarov 11 (7), Zorman 2.

 

Zaporožje: Popov, Komok (3 obrambe), Pedan 1, Kisil 2, Ljubčenko, Ostrouško 2, Burka 4, Konstantinov 2, Nataljuk, Gurkovskij 6, Krivčikov 1, Petričenko 1, Stetsura 2, Zvjezdov.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 8 (8), Zaporožje 1 (0).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18 minut, Zaporožje 12 minut.

 

Rdeči karton: Kojić (43. minuta).

 

 

Celjani so premierno tekmo pred domačimi gledalci v letošnji evropski sezoni kronali z visoko zmago proti Zaporožju s 37:21, ki jim že pred sobotnim povratnim dvobojem v Ukrajini zagotavlja napredovanje v pokalu EHF. Na začetku so gostje še držali korak s "pivovarji" (5:5), nato zaostajali samo za zadetek (7:8), potem pa so celjski rokometaši naredili delni izid 5:0 in v dvajseti minuti povedli s 13:7. Za visoko vodstvo je bil najzaslužnejši strelsko razpoloženi krožni napadalec Alem Toskić, ki je pridno izkoriščal odlične podaje soigralcev na šestmetrsko črto.

 

Gostitelji so prikazali dobro igro v obrambi 5-1, v vratih pa so imeli Richarda Štochla, ki je že v prvem polčasu zbral osem obramb. Čeprav sta slaba italijanska sodnika kot po tekočem traku izključevala Celjane, to ni motilo njihovega igralnega ritma. V predzadnji minuti prvega polčasa je Toskić s svojim zadetkom prvič poskrbel za vodstvo z desetimi zadetki prednosti (21:11) in že takrat je bilo jasno, da bodo Ukrajinci odšli domov s polno mrežo in visokim porazom. Poleg Toskića je blestel tudi Edvard Kokšarov, ki je bil na koncu z enajstimi zadetki tudi najučinkovitejši igralec tekme, pri čemer pa jih je sedem dosegel s črte sedmih metrov.

 

Razmerje moči se tudi v drugem polčasu ni spremenilo, moštvo trenerja Toneta Tislja pa kljub visoki prednosti ni popuščalo. Že po šestih minutah je bilo na semaforju 26:14, nato so rokometaši Zaporožja znižali na deset zadetkov zaostanka, vendar ne za dolgo. Kljub temu, da so pri Celju Pivovarni Laško v zadnjem delu tekme priložnost dobili tudi rezervisti, je prednost v 53. minuti narasla že na "plus petnajst" (33:18), končna razlika šestnajstih pa je bila tudi najvišja na tekmi neenakovrednih nasprotnikov v dvorani Zlatorog. Povratna tekma bo v soboto, 21. novembra 2009, v Ukrajini.

Pokal EHF za moške - sezona 2009/10