15. 11. 2009

Marta Bon: Odigrale smo veliko tekmo

Rokometašice Krima Mercatorja bodo lahko vse do konca januarja lažje dihale, saj so se že po štirih krogih lige prvakinj uvrstile med osem najboljših ekip v Evropi. Po tekmi na Danskem pri Aalborgu smeha in veselja v taboru slovenskih prvakinj seveda ni manjkalo.

 

Do konca predtekmovalnega dela lige prvakinj čakata igralke Krima Mercatorja v skupini B samo še dve tekmi, toda obe šele leta 2010. Krimovke bodo 9. januarja najprej gostile francoski Metz, nato pa šest dni kasneje gostovale pri Hypu v Avstriji.

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Ocenjujem, da smo odigrale veliko tekmo zaradi dveh stvari. Prvič, da smo pokazale dobro igro in zmagale na gostovanju, kar je zelo pomembno, in drugič, da smo se uvrstile v drugi del tekmovanja. Tako smo se približale našemu cilju, ki je polfinale, in hkrati dobile tudi več časa za individualni razvoj igralk, kar je tudi nujno. Alja Janković je spet fenomenalno igrala, predvsem v obrambi sem z njo zadovoljna. Zaradi teh nalog sem jo tudi pripeljala. Pa tudi ko smo igrali brez Andree Lekić, je bila pogumna v napadu, odločna. Ljudmila Bodnjeva je odigrala eno boljših tekem in se pokazala kot pravi vodja, toda ne bom naštevala igralk, saj so bile vse dobre. Bojim se, da bi katero izpustila. Zelo dobro se dopolnjujemo in res imamo posrečen mozaik."

Alja Jankovič, igralka Krima Mercatorja: "Začele smo tekmo zelo dobro v obrambi in napadu. Hvala bogu, da nam je igra stekla. Malce smo se bale, saj smo vedele, da bo tekma proti Aalborgu težka. Toda pripeljale smo jo do konca tako, kot smo si želele, in proti Aalborgu tudi zasluženo zmagale."


Foto: Slavko Kolar

Poročilo s tekme Aalborg : Krim Mercator

Spored in rezultati lige prvakinj