15. 11. 2009

Trimo na prvi tekmi pokala EHF na domačem igrišču premagal Romune

Rokometaši Trima so na prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF gostili romunsko Resito. Tekma v Trebnjem se je končala z zmago gostiteljev z 32:28 (16:14), povratna tekma pa bo v soboto, 21. novembra, v Romuniji.

 

 

Trimo Trebnje – Resita 32:28 (16:14)

 

Trebnje – Dvorana OŠ, gledalcev: 500, sodnika: Stenrand in Birch (oba Danska).

 

Trimo Trebnje: Ferlin, Imperl, Korelec 1, Erčulj 4, M. Radelj, B. Radelj, Seb. Skube 2 (1), Sušin 8, Paladin 1, Miklavčič 6, Musa 3, Papež 3 (3), St. Skube, Zarabec 4.

 

Resita: Ionescu, Antonaru, Butulija 5, Vaidasigan-Surulescu, Pašić 4, Tucanu 3, Rohozneanu 2, Paraianu 4, Petrea, Irimescu 6, Ciubotaru 1, Fenici 1, Stan, Pancu 1, Godavescu 1.

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 6 (4), Resita 5 (4).

 

Izključitve: Trimo Trebnje 8, Resita 4.

 

 

Začetek prve tekme Trebanjcev v letošnji evropski sezoni sicer ni bil najbolj obetaven, kajti Resita je hitro povedla s 3:1. Toda gostitelji so kmalu vzpostavili ravnotežje na igrišču, v enakovrednem prvem polčasu pa si nobeno moštvo ni uspelo priigrati občutnejše prednosti. Na odmor je Trimo odšel z dvema zadetkoma naskoka (16:14), v nadaljevanju pa so izbranci trenerja dr. Marka Šibile povsem zagospodarili na domačem igrišču. Posledica njihove odlične igre je bilo dejstvo, da so imeli trikrat kar sedem zadetkov naskoka – 27:20, 28:21 in 29:22. Mnogi so pričakovali, da bo slovenski predstavnik v pokalu EHF do konca tekme povsem "povozili" Romune in se na sobotno povratno tekmo odpravili z velikim kapitalom.

 

Toda Resita, ki je v zadnjih treh sezonah trikrat zapored osvojila evropski pokal challenge, je v končnici tekme uspela skoraj prepoloviti visok zaostanek. Po zadnjem znaku sirene je bilo jasno, da bo Trimo povratni dvoboj v Romuniji začel s štirimi zadetki prednosti (32:28), vsekakor pa Dolenjce proti moštvu, ki ima v svojih vrstah tri reprezentante Romunije in tri srbske igralce, čaka težko delo. Pri zmagovalcih sta bila najučinkovitejša Jure Sušin z osmimi zadetki in David Miklavčič s šestimi, pri poraženih gostih pa reprezentant Irimescu (6) in Srb Butulija (5).

V pokalu EHF uspešni tudi CeljaniPokal EHF za moške - sezona 2009/10