16. 11. 2009

Reprezentančni trening igralcev iz slovenskih klubov v Ljubljani preložen na kasnejši termin

Trening reprezentančnih kandidatov iz slovenskih klubov, ki ga je za danes v Ljubljani sklical selektor slovenske moške članske reprezentance Zvonimir Serdarušič, je bil na prošnjo nekaterih klubov preložen. V dvorani na Kodeljevem bi se moralo sicer zbrati petnajstih igralcev, ki nastopajo v slovenskih klubih.

 

V okviru priprav za nastop na januarskem evropskem prvenstvu v Avstriji (Slovenija je v predtekmovalni skupini v Innsbrucku skupaj s Švedsko, Nemčijo in Poljsko) je nameraval selektor Serdarušić – poleg reprezentančnih akcij v okvirih tednov EHF – uvesti še dodatna srečanja in treninge. Prvi bi moral biti danes v športni dvorani na Kodeljevem v Ljubljani (zbor reprezentance ob 9. uri, trening od 9.30 do 11.30), nanj pa je Serdarušić povabil petnajst rokometašev, ki igrajo v slovenskih klubih. Na seznamu vabljenih za ponedeljkovo reprezentančno akcijo so bili igralci iz štirih klubov: Celja Pivovarne Laško (Miladin Kozlina, Aleš Pajovič, David Razgor, Renato Vugrinec, Uroš Zorman), Gorenja Velenja (Klemen Cehte, Boštjan Kavaš, Matjaž Mlakar, Jure Natek, Miha Žvižej), Cimosa Kopra (Matjaž Brumen, Jure Dobelšek, Dušan Podpečan, David Špiler) in Trima iz Trebnjega (Sebastjan Skube).

 

Toda prav ti štirje klubi imajo zaradi nastopov v ligi MIK in evropskih pokalnih tekmovanjih v tem času največje obveznosti zaradi zgoščenega tekmovalnega programa. Celjani so v soboto igrali prvo tekmo tretjega kroga pokala EHF proti Zaporožju, v sredo jih čaka derbi s Slovanom, v soboto pa povratna tekma v Ukrajini. Velenjčani so v nedeljo zvečer igrali ligaški derbi v Kopru, v sredo jih čaka prvenstvena tekma s Klimo Petek iz Maribora, v nedeljo pa se bodo v Rdeči dvorani v ligi prvakov pomerili z nemškim klubom Rhein Neckar Löwen. Cimos po nedeljskem obračunu z Gorenjem nadaljuje s sredinim ligaškim dvobojem proti Preventu, konec tedna (v soboto in nedeljo) pa ga v Bonifiki čakata dve evropski preizkušnji proti Fenencvarosu v pokalu pokalnih zmagovalcev. Trimo je v nedeljo zvečer odigral prvo tekmo tretjega kroga pokala EHF proti romunski Resiti, v soboto pa bo še povratna tekma v Romuniji.

 

Prav zaradi zgoščenega in napornega tekmovalnega ritma so nekateri klubi prosili za preložitev tokratne reprezentančne akcije, ob tem pa poudarili, da za naslednje ne bo nobenih težav.

Serdarušić sklical trening reprezentančni kandidatov