21. 11. 2009

Slovenke v Almerii visoko premagale Angolo

Na drugi tekmi mednarodnega rokometnega turnirja v Almerii v Španiji je slovenska ženska rokometna reprezentanca pod vodstvom Ivice Rimanića visoko premagala reprezentanco Angole, sicer udeleženko decembrskega svetovnega prvenstva na Kitajskem. Ob polčasu je bil izid še poravnan (14:14), ob koncu pa je Slovenija zmagala z 32:25.


Angola - Slovenija 25:32 (14:14)

Almeria - Dvorana Moisés Ruiz Almeria, gledalcev: 100, sodnika: Serradilla in Lorente (oba Španija).

Angola: Tavares, Jaelena Vilgas, Sibo, Tavares E. 4, André, Calandula, Morais 10, Paulo 1, Dombaxe, Monteiro, Kiala 3, Carlos, Pedro, Bernardo 2, Carlos 5, Pedro.

Slovenija: Zec, Krhlikar 3, Zrnec 9 (2), Gerič, Gros 2 (2), Šon 6, Puš 2, Koren, Stefanišin, Skutnik, Mavsar 3, Pandžič, Breznik 3, Irman 2, Mitruševska 2 (2).

Sedemmetrovke: Angola 6 (6), Slovenija 7 (6).

 

Izključitve: Angola 10 minut, Slovenija 8 minut.


Slovenske rokometašice, ki imajo obilico težav s poškodbami in zdravjem, so v zgodnjih jutranjih urah že krenile na tekmo proti ekipi Angole, ki igra sila nepredvidljiv rokomet. Že ob 10. uri dopoldan so na tekmi z afriško reprezentanco prikazale veliko borbenost in požrtvovalnost. V prvem polčasu so bile Slovenke in Angolke bolj ali manj rezultatsko poravnane, čeprav se je nekajkrat tehtnica že prevesila na slovensko stran. Slovenska ekipa je drugo tekmo na mednarodnem turnirju v Almerii odigrala taktično zelo zrelo in borbeno. V drugih 30 minutah obračuna z izbrano vrsto Angole so blestele domala vse igralke, še posebej pa gre izpostaviti Majo Zrnec, Majo Šon in Majo Breznik.

Nasprotnice se po vodstvu Slovenije niso predajale, temveč so še naprej igrale "na nož" in se poskušale približati. V ključnih trenutkih je vrhunsko formo in kvaliteto pokazala izkušena vratarka Sergeja Stefanišin, ki je branila ključne strele Angole. Tako jim je preprečila, da bi se približale in preobrnile rezultat, njene soigralke v polju pa so izkoristile Sergejine obrambe in rešetale mrežo na drugi strani. Med strelke sta se vpisali tudi Ana Gros in Neža Mitruševska, ki sta sicer poškodovani. Selektor Rimanić ne želi tvegati z njunim igranjem, dal pa jima je priložnost streljanja s sedmih metrov. Slovenija je tako z odlično igro vknjižila prvo zmago na turnirju, potem ko je uvodni dan turnirja izgubila proti gostiteljicam Špankam z 19:25 (8:13).

Zadnji dan mednarodnega turnirja v Španiji se bo reprezentanca Slovenije v nedeljo dopoldan pomerila še z Japonsko.


Spored turnirja v Španiji:


 

Petek, 20. novembra:

Japonska – Angola 29:29 (10:13)

Španija – Slovenija 25:19 (13:8)


Sobota, 21. novembra:

Angola - Slovenija 25:32 (14:14)

Španija – Japonska 28:24 (16:14)


Nedelja, 22. novembra:

ob 10.00: Japonska – Slovenija

ob 12. uri: Španija - Angola



Na prvi tekmi Španke premočne