21. 11. 2009

Trebanjci napredovali kljub porazu v Romuniji

Rokometaši Trima so izgubili povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF proti Resiti v Romuniji s 30:32 (15:14). Kljub temu so se Trebanjci uvrstili v naslednji krog, kajti na prvi tekmi pred domačimi gledalci so slavili z 32:28.

 

 

Resita – Trimo Trebnje 32:30 (14:15)

 

Resita - Dvorana Polivalenta Resita, gledalcev: 1200, sodnika: Hansen in Pettersen (oba Norveška).

 

Resita: Ionescu, Antonaru, Butulija 9, Vaidasigan-Surulescu, Pašić 2, Tucanu 4, Rohozneanu 1, Paraianu 2, Petrea 4, Irimescu 5, Ciubotaru 1, Fenici 2, Stan, Pancu, Godavescu 2.

 

Trimo Trebnje: Ferlin, Imperl, Korelec 1, Erčulj 3, M. Radelj 1, Se. Skube 4, Sušin 2, Paladin, Miklavčič 10, Musa 3, Papež 3 (1), St. Skube 2, Zarabec 1.

 

Sedemmetrovke: Resita 3 (2), Trimo Trebnje 2 (1).

 

Izključitve: Resita 12 minut, Trimo Trebnje 10 minut.

 

 

Trimo je na povratno tekmo v Romunijo odpotoval s štirimi zadetki prednosti s prve tekme v Trebnjem, na vročem in neprijaznem igrišču v Resiti pa so z disciplinirano in borbeno igro onemogočili vse poskuse gostiteljev ter se navkljub porazu uvrstili v osmino finala evropskega pokala EHF.

 

Romunsko-slovenski klubski obračun je bil skozi celotno tekmo dokaj izenačen, saj si nobeno moštvo ni uspelo priigrati višje prednosti. Ob tem velja omeniti, da romunski klub niti enkrat ni nadoknadil zaostanka s prve tekme na Dolenjskem. Gosti so z dobro obrambo povsem onemogočili najnevarnejše igralce domačega kluba, edini, ki jim je povzročal nekoliko več težav, pa je bil srbski rokometaš Bojan Butulija, ki je dosegel devet golov. Toda na žalost gostiteljev je imel Trimo v svojih vrstah strelsko zelo razpoloženega slovenskega reprezentanta Davida Miklavčiča, ki je kar desetkrat zadel Resitino mrežo.

 

V zadnjih pet minut tekme so varovanci trenerja dr. Marka Šibile krenili s tremi zadetki zaostanka, kar je napovedovalo dramatično končnico. Toda z dobro obrambo in nekaterimi uspešnimi posredovanji vratarja Ferlina (skupaj je zbral kar 13 obramb) so vendarle preprečili skupno zmagoslavje Romunov, ki so v zadnjih treh sezonah trikrat zapored osvojili evropski pokal challenge (2007, 2008, 2009). Resita je sicer slavila z 32:30, a so bili Romuni "prekratki" za napredovanje v osmino finala.

 

Žrebanje parov osmine finala bo v torek, 24. novembra, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Trimo s štirimi zadetki prednosti v RomunijoPokal EHF za moške - sezona 2009/10