22. 11. 2009

Članska reprezentanca Slovenije turnir v Španiji zaključila s porazom in tretjim mestom

Zadnja tekma ženske članske reprezentance Slovenije na mednarodnem turnirju v Almerii v Španiji se ni končala po željah Slovenk, saj so morale priznati premoč Japonski, ki je bila boljša z 28:19 (12:9). Vse tri reprezentance (Španija, Angola in Japonska), s katerimi se je Slovenija kosala zelo dobro, so udeleženke decembrskega svetovnega prvenstva na Kitajskem. Slovenke so osvojile končno tretje mesto, brez poraza pa so bile prve gostiteljice.

Japonska - Slovenija 28:19 (12:9)

Almeria - Dvorana Moisés Ruiz Almeria, gledalcev: 100, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

Japonska: Kamimachi 6, Uegaki 4, Shinjo 1, Sakugawa 6, Sakamoto 1, Fujii 5, Nakasone 1, Arihama 2, Yokoshima 2, Tashiro, Takahashi, Ito, Ishitate, Maki, Nakasone.

Slovenija: Zec, Krhlikar, Zrnec 5, Gerič, Gros, Šon 5 (1), Puš, Koren 1, Stefanišin, Skutnik, Mavsar 6, Pandžič, Breznik 1, Irman, Mitruševska 1 (1).

Sedemmetrovke: Japonska 4 (3), Slovenija 5 (2).

Izključitve: Japonska 10 minut, Slovenija minut 8 minut.

Nasprotnice iz dežele vzhajajočega sonca so začele silovito in hitro prišle do vodstva s 3:0. Ekipa Ivice Rimanića je v tekmo vstopila odločno, toda malce v krču proti tipični obrambi azijskih nasprotnic. Po hitrem vodstvu so se Slovenke vrnile v igro in jih z veliko borbenostjo lovile ter se enakovredno kosale z njimi. V prvem polčasu je dobro branila Amra Pandžič, a na slovenski strani je bilo veliko napak.

Slovenska reprezentanca se nikakor ni uspela prilagoditi na japonsko obrambo – tipično tesno pokrivanje, igranje "ena na ena", na vsako žogo, agresivno igranje na nasprotnikovo telo. Čeprav borbenosti in želje pri Sloveniji v nobenem trenutku ni manjkalo, so japonske rokometašice naše igralke silile k velikemu številu tehničnih napak. Predvsem slednje so prevesile tehtnico popolnoma na stran Japonske, ki je v drugem delu večala razliko iz minute v minuto.

Japonska je bila ta čas pretrd oreh s svojo obrambno postavitvijo, proti kateri je potrebno veliko igrati tudi brez žoge. Slovenke so tako turnir v Almerii zaključile s porazom in končnim tretjim mestom (zmaga proti Angoli ter poraza proti Španiji in Angoli).

Selektor Ivica Rimanić je bil po španskem turnirju sila zadovoljen, saj ekipa ni odigrala zgolj treh tekem, temveč opravila še mnogo treningov, ki pridejo še kako prav: Turnir lahko ocenim kot izjemno dober za nas, saj smo igrali proti različnim sistemom igre. Zato sem zelo zadovoljen, saj so se dekleta spoznala tudi z azijskim načinom igranja, z raznovrstno igro afriških prvakinj, zelo prav pa je prišel preizkus proti podprvakinjam Evrope. Preizkusili smo še dve igralki, s katerima sem zelo zadovoljen. Lahko rečem, da imam sedaj jasno sliko o tem, na koga v prihodnosti računati in na koga ne."

Spored turnirja v Španiji:

Petek, 20. novembra:

Japonska – Angola 29:29 (10:13)

Španija – Slovenija 25:19 (13:8)

Sobota, 21. novembra:

Angola - Slovenija 25:32 (14:14)

Španija – Japonska 28:24 (16:14)

Nedelja, 22. novembra:

Slovenija - Japonska 19:28 (9:12)

Španija - Angola 27:21 (14:13)

Končni vrstni red: 1. Španija 6 točk, 2. Japonska 3, 3. Slovenija 2, 4. Angola 1.

Slovenke premagale Angolo

Na prvi tekmi Španke premočne