22. 11. 2009

Rokometaši Cimosa Kopra tudi na povratni tekmi v Bonifiki premagali Ferencvaroš

V tretjem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev so igralci Cimosa Kopra tudi na povratni tekmi premagali Ferencvaroš. Potem ko so v soboto zmagali s 34:29 (17:13), so bili v Bonifiki uspešni še enkrat – tokrat z 28:22 (14:13).

 

 

Cimos Koper – Ferencvaroš 28:22 (14:13)

 

Koper – Dvorana Bonifika, gledalcev: 500, sodnika: Nielsen in Lorentzen (oba Danska).

 

Cimos Koper: Podpečan, Stanić, Skoko, Dobelšek 3, Praznik, Brumen 4, Bombač 2, Špiler 5 (1), Jeraj, Poklar 7, Konečnik 1, Laluska 3, U. Rapotec 2, R. Rapotec, Hribar 1.

 

Ferencvaroš: Tamasi, Savon 4 (1), Torok, Morosz 1, Nemeth 1, Harsanyi 2, Sandor 3, K. Wieszt 4, Toth, Czina 1, Kleiss 1, Z. Wieszt 1, Kovacs, Kiss 4.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 1 (1), Ferencvaroš 1 (1).

 

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Ferencvaroš 10 minut.

 

 

Z dvema zmagama proti madžarskemu klubu (obe tekmi sta bili na osnovi medsebojnega dogovora med kluboma v dvorani Bonifika) so se igralci Cimosa zasluženo uvrstili v osmino finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Moštvo novega trenerja Fredija Radojkoviča se je na nedeljski povratni tekmi v prvem polčasu kar precej namučilo s Ferencvarošem, saj si je priigralo največ tri zadetke prednosti.


V drugem delu slovensko-madžarskega obračuna so Primorci povsem zagospodarili na igrišču, najvišjo prednost – šest zadetkov - pa so si priigrali prav ob koncu tekme. Končni izid je postavil Nejc Poklar, ki je bil s sedmimi zadetki tudi prvi strelec povratne tekme. Cimos bo nasprotnika v osmini finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev dobil na žrebanju na sedežu EHF na Dunaju, ki bo v torek, 24. novembra.

Cimos dobil prvo tekmo proti MadžaromPokal pokalnih zmagovalcev - sezona 2009/10