3. 12. 2009

Na izredni skupščini ZROPS podpora predsedniku Galofu in članom predsedstva

Na izredni skupščini Zveze rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je bila samo ena točka dnevnega reda – glasovanje o zaupnici predsedniku Jožetu Galofu in celotnemu predsedstvu. Od predstavnikov desetih klubov jih je devet izreklo zaupnico, eden pa se je glasovanja vzdržal.

Med enajstimi prvoligaškimi klubi v moški konkurenci v slovenski ligi MIK so se izredne skupščine (že oktobra je bila sklicana na pobudo Celja Pivovarne Laško, Gorenja Velenja, Cimosa Kopra in Krškega) udeležili predstavniki desetih, manjkal pa je le predstavnik Slovana iz Ljubljane. Razprav pred glasovanjem je trajala skoraj eno uro, med njo pa ni manjkalo tako pohval kot kritik na račun dosedanjega dela ZROPS, ki je bil ustanovljen pred dvema letoma in pol.

Na predlog predsednika Galofa glasovanje ni bilo tajno, ampak javno. Med predstavniki desetih klubov jih je devet glasovalo za zaupnico dosedanjemu predsedniku Jožetu Galofu in predsedstvu ZROPS (v njem sta Marko Obrstar in Anton Janc, Andrej Šušterič je nedavno odstopil), proti ni bil nihče, vzdržal pa se je predstavnik RK Gorenje Velenje (klubski direktor Stane Ostrelič).