20. 12. 2009

Danes opolnoči se končuje akcija - Izberite NAJBOLJŠIH 14 SLOVENSKIH ROKOMETAŠEV IN ROKOMETAŠIC VSEH ČASOV ter sodelujte v nagradnem žrebanju!

Rokometna zveza Slovenije in športni časnik Ekipa sta 4. decembra začela z veliko rokometno akcijo - izbiro 14 najboljših slovenskih rokometašev in rokometašic vseh časov! Poleg dosedanjih selektorjev moških in ženskih članskih reprezentanc lahko sodelujete tudi vi, med tistimi, ki boste glasovali, pa bo žreb razdelil tudi pet zelo mamljivih praktičnih nagrad! Vabljeni k sodelovanju - prispevajte svoj delež k izbiri najboljših vseh časov!

Glasovanje se začenja danes, 4. decembra, končalo pa se bo v nedeljo, 20. decembra 2009. Na elektronski naslov izbira.najboljsih@rokometna-zveza.si  lahko glasujete na naslednji način: med predlaganimi kandidati (izbrala jih je posebna strokovna komisija) v moški in ženski konkurenci - lahko se seveda odločite tudi za nekoga, ki ga ni med nominiranci - na vsakem igralnem mestu izberete po dva igralca (igralki) in jih napišete v svojem odgovoru, poleg tega pa pripišete še svoje osebne podatke (ime in priimek ter točen naslov). Najboljšo slovensko moško in žensko štirinajsterico vseh časov bomo razglasili na slavnostni skupščini RZS, ki bo 28. decembra na Ljubljanskem gradu.

Glasovanje dosedanjih selektorjev moške in ženske članske reprezentance si lahko vsak dan preberete tudi v športnem časniku Ekipa. Na koncu glasovanja (izbire po 14 najboljših rokometašev in rokometašic - po dva na vsakem igralnem mestu) bo glas stroke štel 50 odstotkov, drugo polovico pa boste prispevali vi, torej javnost. Ob tem naj omenimo, da bomo med vsemi, ki boste glasovali po elektronski pošti, po koncu izbiranja najboljših vseh časov izžrebali tudi srečne dobitnike (dobitnice) petih praktičnih nagrad:

1. nagrada: dres reprezentance Slovenije

2. nagrada: rokometna žoga

3. - 5. nagrada: športna majica Kempa

Da bi vam olašali delo, smo vam pripravili predlog nominirancev (nominirank) za izbiro najboljše štirinajsterice vseh časov v moški in ženski konkurenci. In ne pozabite: na vsakem igralnem mestu izberete po dva rokometaša (rokometašice), pošljete elektronsko pošto (vključno z osebnimi podatki) in s kančkom sreče pri žrebanju lahko postanete lastnik mamljive praktične nagrade!

NOMINIRANCI ZA NAJBOLJŠO SLOVENSKO MOŠKO EKIPO VSEH ČASOV:

Vratarji: Vlado Brglez, Rolando Pušnik, Mitja Valenčič, Beno Lapajne, Gorazd Škof, Žarko Presinger, Ernest Marguč

Leva krila: Tomaž Jeršič, Andrej Kastelic, Igor Razgor, Slavko Ivezič, Jure Koren, Borut Plaskan, Vili Ban

Levi zunanji: Stanko Anderluh, Bojan Levstik, Peter Mahne, Aleš Pajovič, Stane Papež, Iztok Puc, Zdravko Ačkun

Srednji zunanji: Miha Bojovič, Leopold Kalin, Uroš Zorman, Boštjan Ficko

Desni zunanji: Stojan Šumej, Renato Vugrinec, Uroš Šerbec, Tettey Banfro, Jani Čop

Desna krila: Vlado Bojovič, Roman Pungartnik, Vid Kavtičnik, Aleš Praznik, Niko Markovič

Krožni napadalci: Luka Gorišek, Zoran Lubej, Tomaž Tomšič, Nenad Stojakovič

NOMINIRANKE ZA  NAJBOLJŠO SLOVENSKO ŽENSKO EKIPO VSEH ČASOV:

Vratarke: Mara Šolaja Samardžija, Sergeja Stefanišin, Mojca Brezovar, Darja Škopelja, Milka Miljuš

Leva krila: Alenka Cuderman, Marjeta Marton, Tanja Oder, Ada Boštjančič, Jožica Sušnik

Leve zunanje: Simona Šturm, Nataša Mežek Florjančič, Ines Černe, Tatjana Supan, Nataša Derepasko