4. 12. 2009

Ivan Čupić zapušča velenjski klub, Matjaž Mlakar odigral zadnjo tekmo za Gorenje

Po pogajanjih klubskega vodstva Gorenja s hrvaškim reprezentantom Ivanom Čupićem je zdaj dokončno jasno, da odlični rokometaš zapušča Velenje. Ostaja pa odprto samo še eno vprašanje – takoj ali po koncu letošnje sezone. Od velenjskega kluba pa se je že poslovil Matjaž Mlakar.

 

Največji zvezdnik Gorenja Velenja je že dolgo oblegan s strani številnih velikih evropskih klubov, zdaj pa je postalo jasno, da bo rumeno-črni dres zamenjal za drugega. Zaenkrat ni jasno samo še to, kdaj se bo prestop tudi zgodil – takoj po jesenskem delu državnega prvenstva ali po koncu letošnje sezone. V vrstah aktualnih slovenskih prvakov si  želijo, da bi Čupić (pogodbo z Gorenjem ima sicer tudi za naslednjo tekmovalno sezono) to sezono oddelal do konca in šele nato zapustil Velenje.

 

Hrvaški reprezentant je medtem tudi sprejel novo ponudbo Gorenja, da se mu mesečne obveznosti zmanjšajo za 15 odstotkov, v pogovorih je bil zelo korekten, vendar je na koncu vendarle prišlo do dveh opcij, ki igralcu ponujata odhod: po koncu jesenskega dela (ob odškodnini 180.000 evrov) ali po koncu sezone (od odškodnini 150.000 evrov).

 

Sobotna prvenstvena tekma proti Merkurju iz Škofje Loke, ki jo je Gorenje v domači Rdeči dvorani dobilo z minimalno razliko (32:31), pa je bila poslovilna za krožnega napadalca Matjaža Mlakarja. Klubsko vodstvo in igralec sta se namreč dogovorila za sporazumno prekinitev sodelovanja.