7. 12. 2009

Za članskimi reprezentanti iz slovenskih klubov še en ponedeljkov trening v Ljubljani

Slovenska moška rokometna reprezentanca je opravila že tretji zaporedni ponedeljkov trening v dvorani Slovana na Kodeljevem. Na tokratnem zboru ni bilo Boštjana Kavaša, ki odslej igra v Makedoniji, in Jureta Dobelška.

Tako je na treningu vadilo 14 igralcev iz štirih slovenskih klubov, selektor pa je tokrat poleg "standardnega" vratarja Dušana Podpečana preizkušal še Matevža Skoka.

Selektor Zvonimir Serdarušić je treninge uvedel, ker bi bilo sicer priprav na evropsko prvenstvo v Avstriji, ki se začne 19. januarja, premalo. "Toliko tega je potrebno narediti, da priprave, ki so načrtovane od 26. decembra naprej, niso dovolj. Hotel sem, da se spoznamo in da igralci vedo, kaj od njih hočem," je po današnjem jutranjem treningu dejal selektor. Napredek je viden, toda moško reprezentanco Slovenije po Serdarušićevih besedah čaka še obilica dela: "V zadnjih 30 letih kot trener nikoli nisem bil zadovoljen, zato nisem niti zdaj. Vidi pa se, da so fantje sprejeli način. Gre na bolje, toda še vedno ni tako, kot bi si želel."

Selektor mora do 15. decembra na Evropsko rokometno zvezo (EHF) prijaviti 28 igralcev, na katere bo lahko na Euru 2010 računal. Celotna reprezentanca se bo sicer zbrala po božičnih praznikih.


Drugi reprezentančni ponedeljek

 

Prvi reprezentančni ponedeljek

 

Vse o Euru 2010