14. 12. 2009

Selektor Zvonimir Serdarušić objavil seznam kandidatov za evropsko prvenstvo v Avstriji

Zvonimir Serdarušić, selektor moške članske reprezentance Slovenije, je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam 30 kandidatov za nastop na januarskem EP v Avstriji. Do jutri do 12. ure mora RZS na sedež EHF poslati seznam 28 igralcev s pravico nastopa na Euru 2010, poleg poškodovanega Davida Razgorja pa bo z njega odpadel še en vratar.

 

Na zaključnih pripravah v Termah Olimia se bodo reprezentančni kandidati zbrali 26. decembra, selektor Serdarušić jih bo povabil 22, na predtekmovalni del EP v Innsbruck pa naj bi jih potovalo 18. Prvi del priprav se bo končal 30. decembra, reprezentanti in strokovno vodstvo pa se bodo nato znova zbrali 1. januarja 2010 in ostali skupaj do 7. januarja. Dan prej bodo v novi večnamenski športni dvorani v Podčetrtku odigrali prijateljsko tekmo zaprtega tipa z izbrano vrsto Srbije, zatem pa bodo odpotovali na mednarodni turnir v Aarhus na Dansko, na katerem bodo njihovi nasprotniki gostitelji (8. januar), Čehi (9. januar) in Norvežani (10. januar). Po vrnitvi iz Skandinavije sledijo že zaključne priprave do odhoda v Innsbruck.

 

Zvonimir Serdarušić, selektor reprezentance Slovenije: "Na seznamu 30 igralcev je poleg poškodovanega Razgorja šest vratarjev, zato bo prav eden izmed njih odpadel s seznama potencialnih potnikov za EP. Kar se tiče nastopa v Avstriji, so naši tekmovalni cilji etapni. V skupini v Innsbrucku želimo premagati vsaj enega izmed treh vrhunskih nasprotnikov, kot so Nemčija, Švedska in Poljska, ter se uvrstiti med dvanajst najboljših reprezentanc v Evropi. Za drugi del prvenstva nima posebno velikih načrtov, šli pa bomo iz tekme v tekmo. Po mojem mnenju so glavni kandidati za zlato kolajno Francozi, sledijo jim Hrvati, nato pa Danci in vse tri reprezentance iz naše predtekmovalne skupine v Innsbrucku."

 

Na današnji novinarski konferenci v Termah Olimia sta Franjo Bobinac, predsednik RZS, in Zdravko Počivalšek, direktor uprave Terme Olimia d. d. (prisoten je bil tudi Peter Misja, župan občine Podčetrtek),  podpisala pogodbo o sodelovanju in srebrnem sponzorstvu.

Seznam kandidatov:

Ime Priimek Klub
Gorazd ŠKOF Zagreb (Hrvaška)
Primož PROŠT Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
Dušan PODPEČAN Cimos Koper
Luka ŽVIŽEJ Pick Szeged (Madžarska)
Jure DOBELŠEK Cimos Koper
David RAZGOR Celje Pivovarna Laško
Vid KAVTIČNIK Montpellier (Francija)
Matjaž BRUMEN Cimos Koper
Dragan GAJIČ Zagreb (Hrvaška)
Zoran LUBEJ Zagreb (Hrvaška)
Matjaž MLAKAR Gorenje Velenje
Miha ŽVIŽEJ Gorenje Velenje
Aleš PAJOVIČ Celje Pivovarna Laško
Miladin KOZLINA Celje Pivovarna Laško
Nenad BILBIJA Valladolid (Španija)
Klemen CEHTE Gorenje Velenje
Uroš ZORMAN Celje Pivovarna Laško
David ŠPILER Cimos Koper
Sebastian SKUBE Trimo Trebnje
Renato VUGRINEC Celje Pivovarna Laško
Boštjan KAVAŠ Metalurg Skopje (Makedonija)
Jure NATEK Gorenje Velenje

Reprezentančno vodstvo:

Ime Priimek Funkcija
Zvonimir SERDARUŠIĆ selektor
Boris DENIČ pomočnik selektorja
Roman PUNGARTNIK direktor reprezentance
Uroš MOHORIČ vodja reprezentance
Radivoje STANIĆ tehnični vodja
Rudi ČAJAVEC zdravnik
Gorazd ŽUŽEK fizioterapevt
Sokol KADRIJA maser