15. 12. 2009

Polfinalna pokalna para sta Celje Celjske mesnine – Krim Mercator in Krka – Olimpija

Na sedežu RZS so danes izžrebali polfinalna para zaključnega turnirja pokala Slovenije za ženske. Na tekmovanju, ki bo 27. in 28. marca 2010 (organizator bo znan sredi januarja), sta para polfinala Celje Celjske mesnine – Krim Mercator in Krka – Olimpija.

 

Kroglice z imeni štirih polfinalistov je žrebal Ivica Rimanić, selektor ženske članske reprezentance Slovenije, v imenu RZS pa sta na žrebanju sodelovala tudi Tomaž Jeršič (generalni sekretar RZS) in Samo Kuzma (projektni vodja za tekmovanja). Jutri bo RZS poslala vsem klubom pogoje za organizacijo (gostiteljstvo). Rok za prijavo je 12. januar 2010, nato pa bo zveza izbrala najboljšega ponudnika. Naslov pokalnega zmagovalca iz minule sezone brani Krim Mercator.

 

 

Pokal Slovenije za ženske – polfinalni tekmi (27. marec 2010):

 

Celje Celjske mesnine – Krim Mercator

 

Krka – Olimpija

 

 

Izjave po žrebanju:

 

 

Miha Bojovič, trener Celja Celjskih mesnin: "Zelo sem vesel, da smo se uvrstili med štiri najboljše klube v pokalnem tekmovanju in da bomo to upravičili tudi na zaključnem turnirju. Čeprav smo že v polfinalu dobili najtežjega možnega nasprotnika, vseeno računam, da se bomo upirali po najboljših močeh."

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Že pred začetkom letošnje sezone je bilo jasno, da je osvojitev slovenskega pokala eden izmed tekmovalnih ciljev Krima Mercatorja. Upam, da nam ga bo na zaključnem turnirju tudi uspelo uresničiti."

 

Mojca Derčar, igralka Krke: "Po dolgih letih sem se v polfinalu končno le izognila Krimu Mercatorju. Težko bi rekla, koliko možnosti imamo v polfinalu proti Olimpiji, a zanesljivo več, kot če bi se pomerili s Krimom. Za naš klub je to, da se je že drugič zapored uvrstil na zaključni turnir, velik uspeh."

 

Robert Beguš, trener Olimpije: "V polfinalu se bomo srečali s Krko, ki igra precej boljše kot v minuli sezoni. To je potrdila tudi na nedavni medsebojni tekmi v Tivoliju. Kljub temu sem prepričan, da smo kakovostnejša ekipa in da se bomo uvrstili v finale."

Pokal Slovenije za ženske - četrtfinale