17. 12. 2009

Na čelu Rokometnega kluba Krim Mercator odslej Bojan Petan

Na Galjevici, kjer domujejo slovenske prvakinje, so v sporočilu za javnost zapisali: Z včerajšnjim dnem je predsedniško mesto Rokometnega kluba Krim Mercator prevzel Bojan Petan, predsednik uprave družbe DZS. Na ta način RK Krim Mercator znova dobiva predsednika, brez katerega je bil več mesecev (po koncu minule sezone je odstopil Peter Zavrl).  Glavna naloga novega predsednika bo predvsem zagotovitev stabilizacije delovanja kluba.

RK Krim Mercator, ki v letošnji sezoni zelo uspešno nastopa v ligi prvakinj ter slovenskem prvenstvu, je pred pričetkom letošnje sezone močno skrčil proračun. Kljub oteženi finančni strukturi, pa je klubu uspelo zadržati ključne igralke, na katerih temelji igra kluba, ki so jim priključili mlade nadarjene domače igralke. Novi predsednik kluba je že sprejel odločitev, da bo RK Krim Mercator nadaljeval tudi z igrami v regionalni ligi. "Zelo me veseli, da je klub ponovno dobil predsednika, kar nam zagotavlja dodatno stabilnost. Prepričana sem, da bomo skupaj uspešno prebrodili težko finančno situacijo, naši cilji za letošnjo sezono pa ostajajo nespremenjeni," pravi direktorica kluba Deja Ivanović.

Krimovke se ta čas sicer pripravljajo na nadaljevanje evropske lige prvakinj, kjer so si že zagotovile napredovanje med osem najboljših v Evropi.