17. 12. 2009

Z vlakom na evropsko prvenstvo v Avstrijo

Na evropsko prvenstvo v Avstriji, ki bo med 19. in 31. januarjem, se lahko odpravite tudi z vlakom. Slovenska moška izbrana vrsta bo pod vodstvom Zvonimirja "Noke" Sredarušića prvi in drugi del tekmovanja igrala v Innsbrucku. Do tja so povezave z vlakom zelo dobre.

Ker so zveze med Slovenijo in Avstrijo zares ugodne, vas vabimo, da se na EP in ogled tekem brezskrbno in v prijetni družbi odpravite z vlakom. Priporočamo vam vlak, ki iz Ljubljane odpelje ob 9.27, prestopite v Salzburgu in prispete v Innsbruck ob 16.06.

Druge vlake, tudi za vrnitev, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda na spletni strani Slovenskih Železnic.

Rokometne tekme v Innsbrucku so v Olimpijski dvorani, ki je od glavne železniške postaje Innsbruck Hauptbahnhof dosegljiva z mestnim prometom. V primeru igranja na Dunaju je mestna dvorana "Wiener Stadthalle" prav tako v bližini postaje podzemne železnice, linija U6.

Cenik
Mladi od 15. do 20. leta, ki potujete v skupini najmanj šestih oseb, lahko izkoristite 70-odstotni popust za mlade, medtem ko bo vaš spremljevalec potoval brezplačno. Povratna voznica za potovanje iz Ljubljane v Innsbruck in nazaj stane po tej ponudbi le 36,80 € na osebo.

Če ste pa starejši od 20 let in boste potovali sami ali v manjši družbi, priporočamo nakup povratne vozovnice po ponudbi City Star. Za povratno vozovnico iz Ljubljane v Innsbruck boste odšteli le 47 €. Če bosta potovala dva, bosta za vozovnico odšteli le 32,25, za tri osebe bo vsak odštel le 31,33 €, če pa se vas bo zbralo pet, bo vsak odštel 28,20 €. Otroci do 15. leta starosti v spremstvu staršev ali starih staršev potujejo brezplačno. Vozovnica City Star je vozovnica za povratna potovanja posameznikov in skupin do pet oseb. Če je v skupini več kakor pet oseb, je mogoče kupiti dodatno vozovnico City Star. Vozovnica velja en mesec, treba pa jo je kupiti najmanj tri dni pred odhodom.