26. 12. 2009

V ponedeljek, 28. decembra, bo v Ljubljani slavnostna skupščina ob 60-letnici RZS

Ob 60-letnici RZS bo v ponedeljek, 28. decembra 2009, v Ljubljani slavnostna skupščina. Poleg predstavitve zgodovine slovenskega rokometa in njegovih številnih uspehov bodo podelili tudi kopico priznanj posameznikom, klubom, sponzorjem in medijem, razglašenih pa bo tudi po 14 najboljših slovenskih rokometašev in rokometašic vseh časov.

Na slavnostni skupščini (začela se bo ob 18. uri v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu), na kateri bodo prisotni tudi visoki predstavniki mednarodne (IHF) in evropske (EHF) zveze, bodo podeljena priznanja za častne člane RZS, klubske uspehe (zlate plakete), posebne dosežke, predsednikovanje slovenski zvezi, prav tako pa tudi za sponzorje, sredstva javnega obveščanja… Skozi besedilo, posnetke in fotografije bo predstavljena zgodovina slovenskega rokometa in njegovi uspehi, prav tako pa tudi knjiga z naslovom »Naših 60 let«.

Poleg govorov in spremljevalnega programa bo potekala tudi razglasitev 14 najboljših slovenskih rokometašev in rokometašic, ki sta ga izpeljala RZS in športni časnik Ekipa. V dveh tednih je prispelo več kot 8.000 (!) glasov, na osnovi katerih so bili izbrani najboljši slovenski rokometaši in rokometašice vseh časov (po 14 v vsaki konkurenci). Po končani slavnostni seji bomo na spletni strani RZS objavili najboljši slovenski štirinajsterici vseh časov, naslednji dan pa tudi seznam srečnih dobitnikov (dobitnic) lepih praktičnih nagrad, ki ste sodelovali v obsežni akciji: dres reprezentance Slovenije, rokometna žoga, tri športne majice Kempa… Ob koncu slavnostne seje skupščine RZS bo tudi dražba dresov s podpisi najboljših rokometašev in rokometašic, katere izkupiček bo šel v dobrodelne namene.


Opomba: na fotografiji je originalni zapisnik ustanovne skupščine RZS iz leta 1949!