27. 12. 2009

Odprt trening moške reprezentance v Podčetrtku si je ogledalo več kot 500 ljubiteljev rokometa

Današnji trening moške članske reprezentance Slovenije v dvorani v Podčetrtku, ki je bil odprt tudi za javnost, je bil zadetek v polno. To potrjuje tudi več kot 500 ljubiteljev rokometa, ki so se zbrali v njej ter uživali v ogledu treninga in druženju z igralci in člani strokovnega vodstva slovenske izbrane vrste.

 

V novi večnamenski dvorani v Podčetrtku so si ljubitelji rokometa lahko ogledali dobro uro in pol dolg trening izbrancev selektorja Zvonimirja Serdarušića. Vsak izmed navijačev je dobil tudi fotografijo slovenske reprezentance, poleg tega pa so bili tako rokometaši kot člani strokovnega vodstva po treningu na razpolago za skupno druženje, zbiranje avtogramov in fotografiranje. Gostitelji so za vse pripravili tudi brezplačno hrano in pijačo.

 

Zaradi poškodbe nožne mišice s sredine prvenstvene tekme proti Klimi Petek Maribor v dvorani Zlatorog niti v soboto niti danes ni treniral kapetan Uroš Zorman, po posebnem programu pa je zaradi ponavljajočih se težav z ramenom vadil njegov klubski soigralec Miladin Kozlina. Zaradi neodložljivih zadev s svojim nekdanjim španskim klubom Antequero je Zoran Lubej dobil dovoljenje selektorja Serdarušića, da v Terme Olimia pride z dvodnevno zamudo.

 

 

Zvonimir Serdarušić, selektor reprezentance Slovenije: "V Termah Olimia imamo vrhunske pogoje za delo in bivanje in nam pravzaprav ničesar ne manjka. Gostitelji se na vse možne načine trudijo, da uresničijo prav vsako našo željo, zato lahko rečem, da boljših pogojev enostavno ne bi mogli imeti. Na žalost ima Zorman težave s poškodbo, kljub temu pa se nadejam, da bo zdravniški pregled pokazal, da ni ničesar hujšega in da bo kmalu lahko začel trenirati pod polno obremenitvijo. Igralci na treningih trenirajo s polno močjo, prizadevnostjo in resnostjo, zato upam, da bo tako ostalo do konca priprav. Pomembno je, da pravo vzdušje na treningih in izven njih obdržimo na visoki ravni ter da delamo korak za korakom. Zgolj tako bomo lahko odpotovali na evropsko prvenstvo v Avstrijo optimistično razpoloženi."

 

Uroš Zorman, kapetan reprezentance Slovenije: "Trening odprtega tipa se mi zdi enkratna poteza vodilnih ljudi v reprezentanci in na slovenski rokometni zvezi. Pomembno se mi zdi, da skušamo v največji možni meri delovati odprto do vseh ljubiteljev rokometa v Sloveniji. S takšnim načinom lahko največ prispevamo k popularizaciji rokometa pri nas. Vsi igralci in člani strokovnega vodstva smo navdušeni nad odzivom ljubiteljev rokometa, ki dokazujejo, da nas spodbujajo in da verjamejo v nas. Upam, da je to po drugi strani tudi dobra napoved za tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v Avstriji, kjer prav tako pričakujemo veliko naših navijačev. V Termah Olimia se jim bomo skušali oddolžiti s trdim in kakovostnim delom, na evropskem prvenstvu v Avstriji pa z dobrimi predstavami."

 

 

Foto: Grega Wernig-Taka/Ekipa



Vse o evropskem prvenstvu v Avstriji

Seznam 22 igralcev za sklepni del priprav na EP

Nakup VSTOPNIC za Euro 2010