10. 12. 2010

Norvežanke povozile Madžarsko, Ukrajina presenetila Nemčijo, Švedska tretjič zmagala

Po tekmah tretjega kroga EP v skupinah C in D je znanih vseh šest potnikov za drugi krog. To so Švedska, Nizozemska, Ukrajina (vse skupina C), Norveška, Madžarska in Francija (vse skupina D).

Po zmagi Francije proti Sloveniji (29:19) sta se za prvo mesto v skupini D pomerili neporaženi Norveška in Madžarska. Gostiteljice (Löke 7, Mörk 6) so pred več kot 10.000 gledalci povsem povozile Madžarsko (Szucsanszki 6, Bodi in Bulath po 2), ki je izgubila kar z 21 zadetki razlike (13:34). V skupini C so Švedinje na tretji tekmi dosegle še tretjo zmago (Gullden 6, Johansson 5) in potrdile prvo mesto z novim parom točk proti Nizozemski (Van der Wissel 6, Visser 4) s 25:18.

Za veliko presenečenje so poskrbele Ukrajinke (Manaharova 8, Borščenko 7), ki so po dveh porazih na prvih dveh tekmah premagale Nemčijo (Jurack 6, Klein in Wőrz po 3) s 33:23. S tem so bile za vodilno in neporaženo Švedsko v krogu treh reprezentanc z enakim številom točk (Nizozemska, Ukrajina in Nemčija po 2) na osnovi medsebojne razlike v zadetkih slabše od Nizozemk in boljše od Nemk, zato so na koncu osvojile tretje mesto v skupini C in napredovale v drugi del Eura 2010, predčasno pa domov - tako kot Slovenija v skupini D - odhajajo nemške rokometašice.

SKUPINA C - LARVIK:

3. krog:

Datum Ura Reprezentanca 1 Reprezentanca 2 Izid
10. 12. 2010 17.45 Švedska Nizozemska 25:18 (14:6)
10. 12. 2010 19.45 Nemčija Ukrajina 23:33 (10:15)
Reprezentanca Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Švedska 3 3 0 0 85:68 6
Nizozemska 3 1 0 2 70:68 2
Ukrajina 3 1 0 2 71:81 2
Nemčija 3 1 0 2 78:87 2

SKUPINA D - LILLEHAMMER:

3. krog: