19. 12. 2010

Celjski rokometaši ob slovesu od dvorane Zlatorog v letu 2010 dobili derbi proti Cimosu

V derbiju 15. kroga v prvi slovenski ligi za moške sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in Cimos. V zadnji tekmi v letu 2010 v domači dvorani Zlatorog so se Celjani veselili zmage z 39:34.

 

 

Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper 39:34 (20:16)

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 1000, sodnika: Ocvirk in Štrigl.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar (15 obramb), Alilović, Prieto, Marguč, Vugrinec 7, Razgor 5 (1), Toskić 5, Poklar, Kozlina 1, Metličić 1, Rnić 8, Zorman 3, Gajič 9 (3).

 

Cimos Koper: Podpečan (6 obramb), Stanić, Skoko 1, Dobelšek 4, Mirković, Brumen 2, Elezović 3, Bombač 1, Krivokapić 13 (5), Skube 7, Mlakar 1, Smolnik, Konečnik, Rapotec 2, Jovičić, Osmajić.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Cimos Koper 7 (5).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Cimos Koper 6 minut.

 

 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z zmago na derbiju 15. kroga v prvi slovenski ligi ohranili osem točk zaostanka za vodilnim Gorenjem, medtem ko so se Cimosu, ki ima tekmo več od njih, približali na tri točke zaostanka. Na zadnji tekmi pred domačimi gledalci v dvorani Zlatorog v letu 2010 so slovenski prvaki nastopili brez treh pomembnih igralcev (Luka Žvižej in Edvard Kokšarov  sta poškodovana, Aleš Pajovič pa je zbolel), kljub temu pa so precej boljše začeli obračun s Primorci.

 

Že v deseti minuti so prvič imeli tri zadetke prednosti (7:4), nato še pri 8:5 in 9:6, po zamenjavi vratarja pri Cimosu (Darka Stanića je zamenjal Dušan Podpečan) in strelski seriji Milorada Krivokapića pa so gostje izenačili na 9:9 v 16. minuti. Kmalu zatem so Primorci po zaostanku z 9:10 naredili delni izid 3:0 in si v Zlatorogu priigrali prvo vodstvo, toda prvi strelec celjskega moštva Dragan Gajič (skupaj devet zadetkov) je poskrbel za novo izenačenje na 12:12.

Končnica prvega polčasa je minila v znamenju gostiteljev: po dveh minimalnih zaostankih (12:13 in 13:14) so si v zadnjih minutah tega dela igre prvič priigrali štiri zadetke naskoka (19:15), po uspešno izvedeni akciji z igralcem manj pa so z enako razliko odšli tudi na odmor (20:16). Kljub igralcu manj je tudi začetek drugega polčasa pripadel rokometašem Celja Pivovarne Laško, ki so ob številčno enakovrednem razmerju moči na igrišču prvič povedli s petimi zadetki (23:18). Cimos se je nato nekajkrat približal na tri zadetke zaostanka, toda Celjani so kmalu znova vodili s petimi (26:21).

 

Ne glede na visok zaostanek se Primorci niso predali in z igralcem več (izključen je bil Petar Metličić) je Jure Dobelšek zadel samo za gol zaostanka (26:27). V naslednjih minutah je zaostanek Primorcev znašal od dveh do štirih zadetkov, zmagovalec derbija, v katerem je poleg strelsko razpoloženih Dragana Gajiča in Momirja Rnića (skupaj sta dosegla kar 17 zadetkov) blestel tudi domači vratar Aljoša Rezar (15 obramb), pa je bil odločen pri vodstvu gostiteljev s 35:29.

 

 

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "To je bil pravi derbi. Obe moštvi sta prikazali odlično igro, Cimos nas je precej namučil, toda ob koncu je nekoliko popustil. Vesel sem zmage in tega, da smo se kljub številnim težavam, ki jih imamo, le postavili na noge. V določenih trenutkih tekme nismo imeli več igralca, ki bi ga postavil v obrambo. Seveda moramo sedaj še izboljšati določene zadeve, a ta trenutek sem zadovoljen s tem, kar smo prikazali, prav tako tudi z odnosom, ki so ga igralci prikazali do igre in do kluba, za katerega nastopajo."

 

Sebastian Skube, igralec Cimosa Kopra: "Proti Celjanom naša obramba ni bila na pravi ravni. Še posebno velike težave nam je povzročal organizator celjske igre Uroš Zorman, čeprav smo se nanj pripravljali. Gostitelji so bili na tej tekmi pod večjim pritiskom, saj so morali zmagati, če so hoteli še naprej ostati v boju za naslov državnega prvaka. Njihovi izkušeni igralci so dobro prenesli breme pritiska in Celjani so na koncu zasluženo zmagali. Čeprav sem bil drugi strelec našega moštva, mi to ne pomeni nič posebnega, ker smo tekmo izgubili."

 

 

 

Izidi, strelci in lestvica - 15. krog1. SRL ZA MOŠKE - SEZONA 2010/11