4. 2. 2010

V Gorišnici so se zbrali kandidati za moško reprezentanco letnika 1994

V torek, 2. februarja, so se v športni dvorani v Gorišnici zbrali kandidati za reprezentanco letnika 1994 s področja vzhod. Trener Saša Praprotnik, ki nadaljuje s selekcioniranjem te generacije (dečke je prevzel od trenerja Marjana Potokarja) je na trening povabil 24 igralcev.


Po uvodnem nagovoru so se fantje temeljito ogreli, nato pa razdeljeni v dve ekipi med seboj odigrali trening tekmo. Vsi, ki so fante opazovali med igro, so si enotni, da ima Slovenija ponovno zelo nadarjeno generacijo, ki je po vrhu vsega tudi zelo visoka.  V četrtek, 18. februarja, bo podobna akcija izpeljana v Ivančni Gorici, prisotni pa bodo igralci z zahoda.


Trener reprezentance Saša Praprotnik je po zboru dejal: "S prvo akcijo sem zelo zadovoljen, ta generacija je opravila zelo kvalitetno prvo selekcijo, za kar se zahvaljujem mojima predhodnikoma Marjanu Potokarju in Janiju Klemenčiču. V tej starostni kategoriji razpolagamo z zelo perspektivnim kadrom, tako da se veselim nadaljnega dela s temi fanti. Prepričan sem, da jih bomo dobro pripravili na prve uradne mednarodne preizkušnje, ki jih čakajo v letu 2012, ko bo delo z njimi nadaljeval kadetski selektor Tomaž Juršič."