6. 2. 2010

Trenerka Marta Bon: To je bila doslej najboljša Krimova igra v obrambi

Kljub porazu na Madžarskem rokometašice Krima Mercatorja niso razočarale. S predstavo svojih igralk v obrambi proti lanskim finalistkam lige prvakinj je bila zadovoljna tudi trenerka Marta Bon.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Moram priznati, da sem navdušena nad igro svoje ekipe v obrambi, ki je »grizla«, kot je treba, in tako popolnoma ustavila rokometašice Györija. To je bila brez dvoma najboljša obramba moje ekipe doslej. Toda pozna se mladost in neizkušenost ekipe, ki je sama dala priložnost nasprotnicam, da se vrnejo med žive in poleg tega naredijo preobrat na igrišču. Že nekaj časa opozarjam, da je prav neizkušenost največja hiba moje ekipe, ceno zanjo pa smo na žalost plačali na tekmi v Györu. Toda to je po drugi strani tudi dobra šola za ekipo in prepričana sem, da bomo to napako v nadaljevanju letošnje sezone uspešno odpravili.Videlo se je, da naša mlada ekipa še ne more zdržati vseh šestdeset minut."

Dragana Cvijić, igralka Krima Mercatorja: "Izvrstno smo odigrali prvi polčas, v drugem pa v obrambi še kar dobro, v napadu pa na žalost nismo imeli nobenih rešitev. Vse napake je Györi spretno kaznoval, vlekel polprotinapade in protinapade, zabijal lahke zadetke, se vrnil iz izgubljenega položaja in preobrnil rezultat. Potem ko smo jih morali loviti, pa smo brezglavo hiteli in delali napake. Mislim, da danes nihče ni bil boljši, na žalost pa smo me naredile preveč napak. To tekmo moramo hitro pozabiti, kajti zdaj prihaja na vrsto Leipzig. Gremo naprej."

Sergeja Stefanišin, igralka Krima Mercatorja: "Enostavno ne vem, kaj se je dogajalo. Mislim, da je redko kdo verjel, da lahko nudimo takšen odpor in celo tako visoko vodimo proti favoriziranim Madžarkam. V prvem polčasu smo igrale fantastično obrambo, tudi v drugem ni bila tako slaba, toda velika težava je bila igra v napadu. Tu smo, ne vem, zakaj, po nepotrebnem izgubljale žoge in grešile pri strelih na madžarska vrata. V celoti pa menim, da smo na gostovanju prikazale dobro igro in dober rokomet, škoda pa je, da smo madžarski ekipi dovolile, da zmaga."
Poročilo s tekme Györi - Krim MercatorLiga prvakinj - sezona 2009/10