7. 2. 2010

Čupić poskrbel za rekorden dosežek, Kokšarov preprečil poraz ob Serdarušićevem debiju

Za rekorden dosežek na tekmah slovenske lige je na sobotni tekmi Gorenje Velenje – Slovan (39:30) poskrbel domači igralec Ivan Čupić. Hrvaški reprezentant je namreč proti ljubljanskemu klubu dosegel neverjetnih 19 zadetkov!

Čupić, ki je v nedeljo po porazu v finalu evropskega prvenstva v Avstriji proti reprezentanci Francije osvojil srebrno kolajno, je na ligaški tekmi v Rdeči dvorani do vrha napolnil Slovanovo mrežo. Že v prvem polčasu je dosegel devet zadetkov (brez zgrešenega strela), v drugem pa jih je dodal še deset – vse skupaj je na tekmi zgrešil samo en strel! In to že do 47. minute (13 zadetkov je dosegel iz igre, šest pa s črte sedmih metrov), potem pa mu je domači trener Branko Tamše ponudil zaslužen počitek. "Še vedno sem jezen zaradi tekme, ki smo jo v finalu izgubili proti Francozom. Izgleda, da sem vso jezo stresel nad Slovana," je po tekmi dejal Ivan Čupić, ki ga je pred dnevi v velenjskem klubu doletela še ena čast – postal je novi kapetan Gorenja!

Zvonimir Serdarušić, novi trener Celja Pivovarne Laško, je debitiral samo z neodločenim izidom na gostovanju pri Merkurju v Škofji Loki (28:28). Le malo pa je manjkalo, da bi Celjani ostali tudi brez točke. Po vodstvu s 23:20 so dovilili Gorenjcem, da izenačijo (25:25), nato pa so gostitelji dvakrat povedli z zadetkom prednosti (27:26, 28:27). Škofjeločani so svoj zadnji napad zapravili s prekrškom, gostom pa je ostalo petnajst sekund časa. Po Serdarušićevi minuti odmora so z uigrano akcijo naredili višek na desnem krilu, kjer so rokometaši Merkurja ustavili Nikoli Kojića na nepravilen način. Sodnika sta pokazala na sedemmetrovko, ki jo je po izteku regularnega časa igre izkoristil Edvard Kokšarov in Celjanom (nastopili so brez Aleša Pajoviča) prinesel točko. "V prvi vrsti našo igro v obrambi ocenjujem kot katastrofalno, s prav takšnimi napakami, šele nato pa pride na vrsto to, da smo samo v drugem delu napravili enajst tehničnih napak, še več, žoge smo podajali nasprotniku v roke. V prvem delu smo jih dodali še osem, skupaj torej devetnajst žog. Če bi pogledali le to, smo lahko srečni, da smo osvojili točko," je priznal trener Zvonimir Serdarušić.
MIK 1. liga - sezona 2009/10