10. 2. 2010

V soboto na Kodeljevem proti Leipzigu popravni izpit za rokometašice Krima Mercatorja

Po tesnem porazu proti Györiju na Madžarskem (23:25) v prvem krogu glavnega dela v evropski ligi prvakinj bodo imele rokometašice Krima Mercatorja že v soboto ob 16.30 priložnost za popravni izpit. V dvorano na Kodeljevem (vstop prost) namreč prihaja nemški klub Leipzig.

V Krimovem taboru so v ponedeljek analizirali tekmo z Madžarkami, v tem tednu pa bo skušala trenerka Marta Bon na treningih odpraviti vse ugotovljene napake in slabosti v igri. Bonova se zaveda, da je tokrat njena ekipa v vlogi favorita, vendar se ne boji, da bi igralke zaradi tega klonile pod psihološkim pritiskom. Tudi pred sobotno tekmo imajo v slovenskem taboru nekaj težav z zdravstvenim stanjem igralk, vendar naj bi bile vse nared do obračuna z Leipzigom na Kodeljevem.

Kapetanki Ljudmili Bodnjevi povzročajo preglavice bolečine v križu, vratarka Sergeja Stefanišin si je na treningu poškodovala palec na roki (na srečo ne gre niti za zlom niti za zvin, ampak samo za manjšo oteklino), Hrvatica Jelena Grubišić ima težave z gležnjem, medtem ko Andrea Lekić zaradi težav s trebuhom in prepono ter daljše odsotnosti z igrišča še vedno vadi po posebnem programu, da bi čim prej prišla v prejšnjo formo.

Tako kot Krim Mercator, je tudi Leipzig uvodno tekmo v glavnem delu letošnje lige prvakinj začel s porazom. Na domačem igrišču je gostil norveško ekipo Larvik in po dokaj izenačeni igri izgubil z 20:23 (10:11). Pred 2700 gledalci v Anhalt Areni v mestu Dessau sta bili v nemški ekipi najučinkovitejši Natalie Augsburg in Susann Müller (dosegli sta po štiri zadetke), pri Norvežankah pa Linn Kristin Sulland (8). V prvem delu lige prvakinj je Leipzig osvojil drugo mesto v skupini A (Viborg 9 točk, Leipzig 7, Byasen in Podravka Vegeta po 4), na šestih tekmah pa je trikrat zmagal (dvakrat proti Hrvaticam in enkrat proti Byasenu), enkrat remiziral (Viborg) in dvakrat izgubil (Byasen, Viborg). V domači ligi je Leipzig trenutno na prvem mestu, v ekipi pa je poleg nemških rokometašic tudi šest tujk iz Švedske, Norveške in Poljske.

Tekmo v dvorani na Kodeljevem bosta sodila Čeha Vaclav Horaček in Jiry Novotny, delegat pa bo Bjarne Munk Jensen (Danska).


Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Škoda, ker smo izgubile na Madžarskem, kajti gostiteljice so bile zrele za poraz. Dve točki na začetku drugega dela lige prvakinj bi nam prišli še kako prav, toda zdaj moramo vse svoje misli usmeriti na sobotno tekmo pred domačimi gledalci. Malce sem si že ogledala posnetke igre Leipziga, ki je tipičen predstavnik nemškega rokometa. Vseh šestdeset minut igra hitro in "na polno", nevaren je z vseh igralnih položajev, toda tudi mi imamo svoje adute. Če bomo v svojem ritmu zdržale celotno tekmo, poleg tega pa ponovile odlično igro v obrambi in napadu s tekme na Madžarskem, potem se lahko nadejamo uspeha. Leipzig je sicer spoštovanja vredna ekipa, toda če želimo ostati v boju za polfinale, morata točki ostati na Kodeljevem."

Ljudmila Bodnjeva, kapetanka Krima Mercatorja:
"Tako kot Krim Mercator, tudi vse ostale tri ekipe v naši skupini igrajo hitro in na podoben način. Zato lahko napovem, da bodo vse tekme do konca tekmovanja zelo napete, zanimive in izenačene. Če pogledamo rezultate vseh štirih tekem prvega kroga v obeh skupinah, lahko ugotovimo, da so kar na treh zmagale gostujoče ekipe, praznih rok pa je ostala le naša. To bi lahko pomenilo, da gostitelji nimajo več prednosti domačega igrišča, toda v našem primeru to ne bi smelo veljati. Dejstvo je, da precej bolje igramo v domači dvorani, kjer imamo tudi fantastično spodbudo navijačev s tribun. Rezultata sobotne tekme raje ne bi napovedovala, lahko pa v svojem in imenu soigralk obljubim, da bomo naredile prav vse, kar je v naši moči, da bi zmaga ostala v Ljubljani."

Urška Vidic, igralka Krima Mercatorja:
"Če bi gledali samo imena igralk, ki nastopajo za posamezne klube, potem je Györi precej močnejši kot naš sobotni nasprotnik Leipzig. Toda tako je samo na papirju, na igrišču pa lahko seveda to izgleda povsem drugače. Nemška ekipa igra hiter in nepopustljiv rokomet vseh šestdeset minut. In to ne glede na to, ali vodi z desetimi prednosti ali pa izgublja z desetimi goli razlike. Vesela sem, da trenerka Marta Bon na tekmah v najkakovostnejšem evropskem klubskem tekmovanju daje veliko priložnosti tudi mlajšim igralkam, saj si tako nabiramo pomembne in potrebne mednarodne izkušnje. Prepričana sem, da bomo s težkimi tekmami tudi igralsko precej prej dozorele."
Liga prvakinj - sezona 2009/10Poročilo s tekme Györi - Krim MercatorIzjave po tekmi Györi - Krim Mercator