20. 2. 2010

Cimos v nedeljo ob 12.30 čaka povratna tekma osmine finala v pokalu pokalnih zmagovalcev

Igralci Cimosa so na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v dvorani Bonifika z minimalno razliko premagali Granollers (27:26), v nedeljo, 21. februarja 2010, ob 12.30 pa jih čaka povratna tekma v Španiji.

V Katalonijo so Koprčani odpotovali le z zadetkom prednosti (na prvi tekmi je Drako Stanić zbral kar 19 obramb, najboljši Cimosov strelec pa je bil David Špiler z devetimi zadetki), zato jih proti trenutno desetouvrščenemu moštvu španske lige čaka še toliko težje delo. Čeprav se je v zadnjih dneh ubadal z gripo, naj bi novinec v Cimosovih vrstah Uroš Elezović vendarle zaigral na nedeljski tekmi proti Granollersu. Več zaskrbljenosti je v koprskem taboru zaradi poškodbe komolca krožnega napadalca Bojana Skoka, a se Primorci nadejajo, da bo vendarle lahko zaigral.

"Če bomo uspeli ustaviti srbskega igralca Davorja Čuturo in njegove podaje na šestmetrsko črto, bomo opravili že velik del naloge. Prav tako upam, da bomo imeli manj težav s švedskim vratarjem Frederikom Ohlanderjem, ki je na prvi tekmi v Kopru obranil kopico naših stoodstotnih priložnosti," pravi koprski trener Fredi Radojkovič in pred povratno tekmo v Španiji opozarja: "V Bonifiki nismo izkoristili prednosti domačega igrišča. Igrali smo precej neodgovorno in nedisciplinirano, če pa se želimo uvrstiti v četrtfinale, si tega na gostovanju seveda ne smemo več privoščiti."

Optimistično je razpoložen tudi klubski direktor Aleš Koršič: "Ostajam optimist in realist. Prepričan sem, da lahko odigramo dosti bolje. Predvsem v napadu imamo največ rezerv.  Vem, da bodo fantje na vsak način želeli popraviti vtis. Z močno željo in motivacijo jim bo preboj v nadaljnje tekmovanje zagotovo uspel. Granollers je ekipa, ki je nikakor ne smemo podcenjevati. Sedaj smo se seznanili z njihovim načinom igre, verjamem v fante in prepričan sem, da lahko na povratni tekmi odigrajo veliko bolje kot v Kopru."

Medtem ko Cimos med tednom ni imel obveznosti v slovenski ligi (derbi z Gorenjem je preložen na 10. marca), se je Granollers v španski ligi pomeril s klubom Reale Ademar iz Leona in na gostovanju izgubil s 26:31. Kljub temu v vrstah španskega kluba računajo na zmago v domači dvorani, ki sprejme kar 6500 gledalcev, in napredovanje v četrtfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev.

Tekmo Granollers – Cimos Koper (nedelja, 21. februarja, ob 12.30) bosta sodila Nemca Holger Fleisch in Jürgen Rieber, delegat evropske zveze pa bo Francoz Michel Dockwiller.
Evropski pokali za moške - sezona 2009/10Cimos v Bonifiki tesno premagal Granollers