20. 2. 2010

Trebanjci današnjo povratno tekmo v Zaragozi začenjajo z devetimi zadetki prednosti

Potem ko so na domačem igrišču premagali Aragon kar s 35:26, čaka rokometaše Trima povratna tekma osmine finala evropskega pokala EHF. Danes ob 18.30 si bodo skušali v Zaragozi v Španiji priigrati napredovanje v četrtfinale tega pokala, kar bi bil seveda največji uspeh v klubski zgodovini.

Med vsemi petimi slovenskimi rokometnimi klubi, ki so prejšnji teden nastopili v evropskih pokalnih tekmovanjih, je prav Trimo poskrbel za največje presenečenje. Moštvo trenerja dr. Marka Šibile je Aragon, ki je trenutno na petem mestu v španski ligi Asobal, premagal kar z devetimi zadetki prednosti. Toda končna razlika bi lahko bila še višja, kajti gostje so v dvorani osnovne šole v Trebnjem zaostajali že za neverjetnih trinajst zadetkov – bilo je 30:17 v 48. minuti.

Kljub visoki prednosti s prve tekme na domačem igrišču čaka Trebanjce danes zelo težko delo, kajti moštvo trenerja Mariana Ortege, nekdanjega španskega reprezentanta, se še ni odpovedalo možnostim za napredovanje v četrtfinale evropskega pokala EHF. O tem, da Trimo čaka zahtevna naloga, potrjuje tudi podatek, da je Aragon na tekmi tretjega kroga pred domačimi gledalci premagal Bregenz kar z 39:22. A da je Trimo sposoben dobrih predstav tudi na vročih gostovanjih, je potrdil v prejšnjem krogu, ko si je kljub majhni prednosti s prve tekme na domačem igrišču uspel proti Resiti na gostovanju v Romuniji priboriti napredovanje v osmino finala.

"Zavedamo se, da nas čaka zelo težka tekma in da bo španski klub naredil prav vse, da bi izničil našo prednost s prvega dvoboja. Upam, da bomo tudi v Zaragozi ponovili našo predstavo s prve tekme v Trebnjem. In če nam bo to uspelo, bomo zelo blizu skupnega uspeha in napredovanja v četrtfinale," pred tekmo v dvorani Principe Filipe v Zaragozi (njena kapaciteta je več kot 10.000 gledalcev) pravi Trimov trener dr. Marko Šibila. Morebitna uvrstitev v četrtfinale pokala EHF bi bil seveda hkrati tudi največji mednarodni uspeh v Trimovi klubski zgodovini. Generalka za povratni dvoboj v Španiji rokometašem Trima ni uspela, kajti na sredini prvenstveni tekmi v Škofji Loki so izgubili proti Merkurju s 36:37.

Tekmo Aragon – Trimo Trebnje (sobota, 20. februarja, ob 18.30) bosta sodila Šveda Henrik Mäkinen in Göran Jonsson, delegat pa bo Portugalec Antonio Goulao.