21. 2. 2010

Cimos Koper se po porazu pri španskem Granollersu poslavlja od evropskih tekmovanj

Rokometaši koprskega Cimosa so se po porazu z 31:35 (13:15) proti španskemu Granollersu na povratni tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev poslovili od Evrope. Na prvi tekmi so v Bonifiki zmagali z golom razlike (27:26).

 

 

Granollers – Cimos Koper 35:31 (15:13)

 

Granollers - Športna dvorana, gledalcev: 3000, sodnika: Fleisch in Rieber (oba Nemčija).

 

Granollers: Ohlander, Perez, Pujol 4, Ferrer 1, Puig 6, Svitlica 9 (2), Grundsten 3, Čutura 2, Apelgren 2, Raigal, Garcia 7, Campos 1, Blanxart.

 

Cimos Koper: Podpečan, Skoko 3, Dobelšek 7, Praznik 4 (1), Brumen 2, Elezović 1, Stanić, Špiler 2 (1), Poklar 4, Mlakar 2, Konečnik, Laluska, Rapotec 2.

 

Izključitve: Granollers 10 minut, Cimos Koper 8 minut.

 

 

Na povratno tekmo osmine finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v Španijo so Primorci odpotovali le z zadetkom razlike, kar pa je bilo v seštevku obeh tekme premalo za napredovanje v četrtfinale. Granollers, ki je bil doslej že dvakrat skupni zmagovalec evropskega pokala (v sezonah 1994/95 in 1995/96), si je že po dobrih dvajsetih minutah današnje tekme priigral štiri zadetke prednosti (12:8). Kljub temu so Koprčani (ne glede na poškodbe in bolezen sta nastopila Bojan Skoko in Uroš Elezović) uspeli do odhoda na odmor zaostanek prepoloviti (15:13), toda na začetku drugega polčasa so si v veliki meri zaprli vrata napredovanja med osem najboljših klubov v tem tekmovanju.

 

Gostiteljem, ki trenutno zasedajo deseto mesto med šestnajstimi klubi v španski ligi, so namreč dovolili, da so dosegli štiri zadetke zapored (v tem času niso prejeli nobenega) in povedli s petimi goli naskoka (19:14). V vrstah gostiteljev so blesteli predvsem Svitlica, Garcia in Puig, ki so skupaj dosegli kar 22 zadetkov, pri Koprčanih pa je bil strelsko najbolj razpoložen Dobelšek (7). Povratna tekma je bila bolj ali manj odločena v 49. minuti, ko je imel Granollers že nedosegljivih "plus osem" (30:22), kljub temu pa se je Cimos, sicer pokalni prvak Slovenije, še enkrat vrnil v igro za napredovanje.

 

Dve minuti pred koncem se je moštvo trenerja Fredija Radojkoviča v dvorani, v kateri se je zbralo okoli 3000 gledalcev (kapaciteta je 6000), približalo le na dva zadetka zaostanka, poleg tega pa zapravilo napad za to, da bi prišlo samo na gol razlike. Na nasprotni strani so rokometaši Granollersa, ki imajo v svojih vrstah poleg Špancev še igralce iz Švedske, Črne gore in Srbije, zadeli v polno in spet pobegnili na varno razdaljo. S skupnim izidom 61:58 na obeh tekmah se je španski klub iz predmestja Barcelone uvrstil v četrtfinale pokala pokalnih zmagovalcev (leta 1976 je bil tudi končni zmagovalec tega tekmovanja), za Cimos pa se je letošnja evropska sezona že končala.

Evropski pokali za moške - sezona 2009/10Cimos na prvi tekmi zmagal le z zadetkom razlike