21. 2. 2010

Slovan nadoknadil visok zaostanek proti Švedom in se uvrstil v četrtfinale pokala challenge

Čeprav so prvo tekmo osmine finala proti Ystadsu na Švedskem izgubili z 21:28, so se rokometaši Slovana uvrstili v četrtfinale evropskega pokala challenge. Na povratni tekmi v Ljubljani je moštvo trenerja Borisa Deniča zmagalo s 37:27.

Slovan – Ystads 37:27 (18:14)

Ljubljana – Dvorana na Kodeljevem, gledalcev: 400, sodnika: Naumovski in Čavdarov (oba Makedonija).

Slovan: Vran, Župič, Bečirovič 2, Koloper 6, Kovač, Ristić, Božič 6 (3), Vujić 4, Čemas 1, Skušek 4 (4), Bundalo 2, Božović 7, Hrvatin 1, Šmejc 3, Teržan 1.

Ystads: Bolin, P. Nillssen, L. Rassmusen, Karlsson 9, F. Nilsson 5, Walfridsson 1, Hedin 1, Grön 4, Larsen, K. Rasmusen 2, A. Nilsson, Ekberg 5 (2), Rix.

Sedemmetrovke: Slovan 9 (7), Ystads 2 (2).

Izključitve: Slovan 6 minut, Ystads 4 minute.

Ljubljanski rokometaši so uspešno opravili premierni nastop v evropskih pokalnih tekmovanjih po letu 1996. Kljub porazu na prvi tekmi osmine finala na Švedskem, ko so klonili s sedmimi zadetki razlike (21:28), so na povratni na Kodeljevem več kot nadoknadili zaostanek iz Skandinavije. Proti moštvu trenerja Thorbena Wintherja, nekdanjega selektorja reprezentance Danske, je Slovan že ob polčasu vodil s štirimi zadetki naskoka (18:14).

Kljub temu si gostitelji v nadaljevanju sprva nikakor niso uspeli priigrati še višje razlike. To se je vendarle zgodilo dobrih deset minut pred koncem tekme, ko so proti Ystadsu (spet je nastopil brez poškodovanega organizatorja igre Sebastiana Seiferta) povedli s 27:20. Prednost sedmih ali osmih zadetkov so Ljubljančani proti trenutno drugouvrščenemu klubu v švedski ligi držali do 57. minute, v zadnjem delu pa so jo samo še povečali in si priigrali zanesljivo uvrstitev v četrtfinale evropskega pokala challenge.

Slovanov nasprotnik v četrtfinalu bo znan v torek, 23. februarja, ko bo na sedežu EHF na Dunaju žrebanje parov v vseh evropskih pokalnih tekmovanjih v moški konkurenci.

Evropski pokali za moške - sezona 2009/10Slovan visoko izgubil prvo tekmo na Švedskem