28. 2. 2010

Na voljo sta samo še dve vstopnici za osmino finala lige prvakov, v igri so tudi Velenjčani

Le še dve neznanki ostajata v evropski ligi prvakov pred zadnjim dejanjem prvega dela. Štirinajst vstopnic za osmino finala je že razdeljenih (ni še povsem jasen vrstni red v vseh skupinah), neznanki sta zgolj v skupinah B in C. Še vedno ima vse možnosti za napredovanje tudi edini slovenski predstavnik med evropsko elito, RK Gorenje Velenje.


Osmino finala so si že zagotovili Montpellier, Čehovski medvedi, Valladolid, Constanta,  Veszprem, Rhein-Neckar Löwen, Kielce, Ciudad Real, Hamburg, Zagreb, Barcelona, Kiel, Reale Ademar in Kolding.

V skupini C je Alingsas premagal Fyllingen in še ima nekaj možnosti za napredovanje – če v 10. krogu premaga FCK z najmanj 13 goli razlike, sicer se bo v osmino finala uvrstil FCK.

V skupini B, kjer igra Gorenje, je Bosna Sarajevo z zmago nad Kielcami zapletla situacijo. Tako imajo Gorenje, Bosna in Chambery po pet točk. Bržkone bo odločal dvoboj Gorenja in Chamberyja v soboto, 6. marca, v Rdeči dvorani. Gorenje mora za napredovanje zmagati, Chamberyju pa bi zadostoval že remi, saj je na prvem obračunu v Franciji "ose" ugnal z 28:24. Če bi Bosna premagala Rhein-Neckar Löwen na gostovanju v Nemčiji v zadnjem krogu, bi bila na pragu napredovanja ob remiju v Velenju ali zmagi Chamberyja (Bosna – Chambery 24:23, Chambery – Bosna 27:24, Gorenje – Bosna 30:29, Bosna – Gorenje 31:31).

Zadnja tekma 10. kroga bo na sporedu v nedeljo, 7. marca, ob 18. uri med Hamburgom in Zagrebom.


Liga prvakov, sezona 2009/10

Gorenje v devetem krogu klonilo pri Veszpremu