31. 3. 2010

Slovenske rokometašice v četrtek ob 20. uri v gosteh proti Italiji v kvalifikacijah za EP 2010

V tretjem krogu skupine 4 v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2010 se bo ženska članska reprezentanca Slovenije pomerila z izbrano vrsto Italije. Tekma bo v četrtek, 1. aprila, ob 20. uri v italijanskem mestu Cassano Magnago, povratni dvoboj pa v nedeljo, 4. aprila, ob 17. uri v dvorani Bonifika v Kopru.

Takoj po koncu zaključnega turnirja pokala Slovenije v Novem mestu je selektor Ivica Rimanić kandidatke za reprezentanco zbral na pripravah v Termah Olimia v Podčetrtku. Njegovemu povabilu se je odzvalo vseh dvajset igralk, danes zjutraj pa jih je na pot proti Italiji z avtobusom odpotovalo šestnajst. Selektor Rimanić se je po treningih in pripravah odločil, da bodo doma ostale Špela Okleščen (Olimpija), Lina Krhlikar (Rocasa), Nives Ahlin (Celje Celjske mesnine) in Amra Pandžič (Krim Mercator).

Selektor Ivica Rimanić se zaveda nujnosti zmage na obeh tekmah proti zahodnim sosedam – tako v četrtek v gosteh kot v nedeljo v Kopru. "Že en neuspeh na dveh tekmah bi nas lahko drago stal, zato si ga seveda nikakor ne smemo privoščiti. Čeprav so slovenske rokometašice v preteklosti na različnih tekmovanjih redno premagovale Italijanke, nas ne čaka lahko delo, kajti Italija bo imela drugačno in predvsem boljšo igralsko zasedbo. Prav zaradi tega moramo odigrati na maksimalni ravni, kajti kakovost naše reprezentance ni takšna, da bi lahko zmagovali tudi s polovično močjo," opozarja selektor Ivica Rimanić, ki ga skrbi le naslednje: "Medtem ko so se lahko druge reprezentance na nadaljevanje kvalifikacij pripravljale tri ali celo štiri dni, je imela slovenska le dva dneva časa. Pomanjkanje skupnih treningov in priprav je očitno, a vseeno računam na uspeh proti Italijankam. Kljub vsemu je Slovenija kakovostnejša, čeprav ne bo nastopila v popolni zasedbi."

Po četrtkovi tekmi v Lombardiji bodo slovenske reprezentantke odpotovale proti domovini, v nedeljo pa jih v koprski dvorani Bonifika (vstop prost) čaka povratna tekma proti Italijankam v kvalifikacijah za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bosta gostili Danska in Norveška.

Na prvih dveh tekmah so slovenske rokometašice iztržile polovičen točkovni izkupiček. V prvem krogu so gostovale v Nemčiji in visoko izgubile (17:27), nato pa pred domačimi gledalci v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani prav tako visoko premagale Belorusijo (30:21). Italijanske rokometašice so po prvih dveh tekmah še vedno brez točk: najprej so gostovalo v Belorusiji in izgubile s 23:32, nato pa na domačem igrišču klonile še proti Nemčiji z 19:33.

Tekmo Italija – Slovenija bosta sodila Ciprčana Sotiris Constantinou in Christos Mouttas, delegat pa bo Fotis Bavas iz Grčije.

Kvalifikacije za Euro 2010, spored in rezultati

Reprezentanca Slovenije:

Priimek Ime Klub
STEFANIŠIN Sergeja Krim Mercator
ŠON Maja Olimpija
SKUTNIK Nuša Krka
MITRUŠEVSKA Neža Olimpija
GROS Ana Krim Mercator
PUŠ Vesna Olimpija
IRMAN Neli Olimpija
KOREN Alja Krim Mercator
ARGENTI Anja Olimpija