11. 4. 2010

V evropski ligi prvakinj Viborg visoko zmagal, Oltchim remiziral na Madžarskem

Konec tedna sta bili na sporedu prvi polfinalni tekmi v evropski ligi prvakinj. Viborg je na domačem igrišču visoko premagal Larvika (27:21), Györi in Oltchim Valcea pa sta se razšla brez zmagovalca (25:25).

Pred več kot 2800 gledalci v Györu si je Oltchim po dokaj izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju priigral tri zadetke prednosti (17:14), toda gostiteljice so odgovorile z delnim izidom 6:0 in povedle z 20:17. Kljub temu je gostujoči klub dve minuti pred koncem vodil s 25:23, vendar sta nato v polno zadeli Amorimova (s šestimi zadetki najboljša strelka na tekmi) in Kovaczicseva ter Györiju priigral vsaj neodločen izid v domači dvorani.

Že v soboto si je Viborg v skandinavskem derbiju priigral visoko zmago proti Larviku (27:21), čeprav se je prvi polčas končal brez zmagovalca (13:13). Toda že pred sredino drugega dela so aktualne evropske prvakinje povedle z 22:17, osem minut pred koncem pa so imel šest zadetkov prednosti (25:19). Za Viborg so največkrat zadeli Mikkelsenova (6), Varzarujeva in Althausova (po 5), za poražene Norvežanke pa Sullandova (8) in Johansenova (4).

Povratni polfinalni tekmi bosta v soboto (Larvik – Viborg, ob 14.45) in nedeljo (Oltchim Valcea – Györi, ob 17.15).

Liga prvakinj - sezona 2009/10