13. 4. 2010

Priprave v Zrečah zaključene, Matjaž Brumen ne potuje na Češko

Po treh skupnih dneh v Zrečah ter petih treningih se je moška članska reprezentanca Slovenije razšla. A le za kratek čas, saj se bo znova zbrala v sredo zjutraj (ob 8. uri) ter odpotovala na Češko, kjer jo čaka mednarodni turnir. Doma bo zaradi težav s poškodbo ostal Matjaž Brumen.

Reprezentanti, ki jih je selektor Zvonimir Serdarušić povabil na tokratno akcijo, so opravili pet treningov v Zrečah. V torek zvečer so se razšli, znova pa se bodo zbrali dan kasneje ter odpotovali proti Češki. Tam jih do prvega obračuna na mednarodnem turnirju čakata še dva treninga, nato se bodo v četrtek pomerili z gostitelji.

Zaradi težav s poškodbo bo doma ostal Matjaž Brumen, ki je že v Zrečah treniral po posebnem programu. "Zdravnik je dejal, da je bolje da v tem trenutku počivam, da ne bi prišlo do kakršnihkoli zapletov. Ponavlja se namreč težava s kolenom, ki mi nagaja že dlje časa. K temu naj bi botrovala preobremenjenost," je povedal Matjaž Brumen, ki si je zelo želel sodelovati na turnirju na Češkem. Tako je na desnem krilu za to akcijo ostal zgolj Dragan Gajič, selektor pa se ni odločil povabiti novega igralca.

Proti Češki (v četrtek ob 18. uri v Zubriju), Rusiji (v petek ob 16. uri v Zlinu) in Avstriji (v soboto ob 11. uri v Prerovu) bo slovenski selektor preizkušal nove moči, saj je v moštvu kar nekaj novih obrazov. "Rezultat ne bo v ospredju," pravi selektor in dodaja: "Vsekakor bodo tisti, ki so prvič zraven, dobili mnogo več priložnosti za igro. Želim jih videti igrati in reagirati. Turnir je odlična priložnost za to," je pred odhodom poudaril selektor Zvonimir Serdarušić.

Treningi so intenzivni, tekme bodo dober test, saj že junija slovensko reprezentanco čakata kvalifikacijski tekmi z Madžarsko za SP 2011 na Švedskem.



Reprezentančni seznam za turnir na Češkem:

vratarji: Gorazd Škof (Zagreb, Hrvaška), Jure Vran (Slovan), Matevž Skok (Gorenje Velenje)
levi krili: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Luka Žvižej (Pick Szeged, Madžarska)
desno krilo: Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško)
krožna napadalca: Miha Žvižej (Gorenje Velenje), Peter Pucelj (Bosna Sarajevo, Bosna in Hercegovina)
levi zunanji: Rok Žuran (Jeruzalem Ormož), Aleš Pajovič (Celje Pivovarna Laško), Klemen Cehte (Gorenje Velenje)
srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Cimos Koper), Sebastian Skube (Trimo Trebnje)
desna zunanja: Jure Dolenec (Merkur), David Miklavčič (Trimo Trebnje)



Obračuna z Rusijo in Avstrijo na TV SLO 2

Reprezentanti trenirali Zrečah