17. 4. 2010

Viborg izgubil povratno tekmo na Norveškem, a vseeno napredoval v finale lige prvakinj

Rokometašice danskega Viborga so si priigrale finale evropske lige prvakinj, čeprav so na povratni polfinalni tekmi na Norveškem klonile z Larvikom (26:27), a prednost šestih zadetkov s prvega obračuna je bila več kot dovolj za napredovanje.

Na prvi tekmi na domačem igrišču je namreč Viborg zmagal s 27:21 in se s skupnim izidom 53:48 uvrstil v finale. Že v prvih tridesetih minutah povratne tekme na Norveškem so si danske rokometašice priigrale tri zadetke prednosti (13:10), kar je pomenilo, da so imele v skupnem seštevku že devet golov naskoka in da je prvi polfinale odločen. Pri Larviku so bile najučinkovitejše Nora Mölk (8 zadetkov), Heidi Löke (7) in Linn Sulland (4), za danski Viborg so se med strelke največkrat vpisale Anja Althaus (7), Henriete Mikkelsen in Christina Varzaru (po 5), gostujoča vratarka Katrine Lunde Haraldsen pa je zbrala kar 16 obramb.

Prav danski klub brani naslov klubskega prvaka Evrope, potem ko je v lanskem finalu s skupnim izidom 50:49 premagal madžarski klub Györi. Drugega letošnjega finalista letošnje evropske lige prvaklinj bo dala nedeljska povratna tekma med Valceo in Györijem, ki sta se na Madžarskem razšla z remijem (25:25).

Liga prvakinj, sezona 2009/10