21. 5. 2010

Zvonimir Serdarušić izbral 18 igralcev za junijski kvalifikacijski tekmi za SP 2011 proti Madžarski

Selektor moške članske reprezentance Zvonimir Serdarušić je s seznama 28 igralcev izbral osemnajsterico za kvalifikacijski tekmi proti Madžarski za SP 2011 na Švedskem. Slovenski rokometaši se bodo z vzhodnimi sosedi pomerili 13. junija v Ljubljani in 20. junija v Veszpremu.

 

Priprave za kvalifikacijski tekmi z Madžarsko se bodo začele 28. maja v tradicionalni bazi v Podčetrtku, kjer bodo igralci in strokovno vodstvo reprezentance ostali do 2. junija. Nato sledi tridnevni počitek, drugi del priprav v Podčetrtku pa se bo začel 6. junija in končal teden dni kasneje s prvo tekmo v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani. Naslednji zbor bo 15. junija (znova v Podčetrtku), tretji del priprav pa se bo končal s povratnim dvobojem proti Madžarom (20. junija v Veszpremu).

 

Na seznamu 18 igralcev, ki ga je selektor Serdarušić predstavil na novinarski konferenci na sedežu RZS v Ljubljani, ni več naslednjih desetih igralcev: Marka Bezjaka, Dina Bajrama, Jureta Natka (vsi Gorenje Velenje), Črta Abrahamsberga (Ribnica Riko hiše), Nenada Bilbije (Valladolid, Španija), Matjaža Brumna, Dušana Podpečana, Uroša Rapotca (vsi Cimos Koper), Boštjana Kavaša (Metalurg Skopje, Makedonija) in Mitje Lesjaka (Sporting, Portugalska).

 

Zvonimir Serdarušić, selektor: "Dolge priprave za tekmi z Madžari so dokaz, da gre za zelo pomembno reprezentančno zadevo. Zavedamo se, da nismo imeli sreče pri žrebanju, toda tega pač ni mogoče spremeniti. Na priprave sem povabil samo 18 igralcev, kar se mi zdi maksimalno število za nemoteno in kakovostno delo. Če jih je več, to ni dobro, ker potem začnejo igralci razmišljati o tem, kdo bo odpadel s seznama in niso več stoodstotno osredotočeni na delo. Zaenkrat še nimamo podrobnejših informacij o naših nasprotnikih, vendar jih bomo zanesljivo imeli, ko se bodo tudi oni začeli pripravljati na kvalifikacijski tekmi z nami in ko bomo videli, v kakšni zasedbi bodo igrali. Pripravljalnih tekem pred obračunoma z Madžari verjetno ne bomo imeli: skušali smo najti reprezentance, proti katerim bi imeli koristi v igri, a jih nismo našli. Iskali smo nasprotnike, ki igrajo obrambo 6-0, na katero prisegajo tudi Madžari. Zaenkrat imamo poziv za gostovanje v Makedoniji, a je še vse odprto."

 

Roman Pungartnik, direktor reprezentanc: "Upam, da v zadnjem krogu domačega ligaškega tekmovanja ne bo prišlo do kakšnih poškodb in posledično odpovedi sodelovanja v reprezentanci. Dolge priprave bomo prekinili s krajšim premorom in prostimi dnevi, kajti če so igralci po koncu dolge in naporne sezone preveč skupaj, pride do padca zbranosti, motivacije... Ker imata Gorazd Škof na Hrvaškem in Vid Kavtičnik v Franciji še na začetku junija klubske obveznosti, bomo priprave v Podčetrtku začeli v nepopolni igralski zasedbi. Kar se tiče izbire Kodeljevega za prvo tekmo, smo iskali dvorano, ki bo naš osmi igralec in ki nas bo z glasnim navijanjem na tribunah ponesla do uspeha. Prepričan sem, da je Kodeljevo prava izbira."

Seznam igralcev moške reprezentance:

Ime Priimek Klub
Gorazd ŠKOF Zagreb (Hrvaška)
Matevž SKOK Gorenje Velenje
Jure VRAN Slovan
David MIKLAVČIČ Trimo Trebnje
Jure DOBELŠEK Cimos Koper
Luka ŽVIŽEJ Pick Szeged (Madžarska)
Dragan GAJIČ Celje Pivovarna Laško
Vid KAVTIČNIK Montpellier (Francija)
Miha ŽVIŽEJ Gorenje Velenje
Peter PUCELJ Bosna Sarajevo (BiH)
Rok ŽURAN Jeruzalem Ormož
Aleš PAJOVIČ Celje Pivovarna Laško
Klemen CEHTE Gorenje Velenje
Uroš ZORMAN Celje Pivovarna Laško
David ŠPILER Cimos Koper
Sebastian SKUBE Trimo Trebnje
Renato VUGRINEC Celje Pivovarna Laško
Jure DOLENEC Merkur Škofja Loka

Vodstvo reprezentance:

Ime Priimek Funkcija
Zvonimir SERDARUŠIĆ selektor
Boris DENIČ pomočnik selektorja
Roman PUNGARTNIK direktor reprezentance
Uroš MOHORIČ vodja reprezentance
Radivoje STANIČ tehnični vodja
Rudi ČAJAVEC zdravnik
Gorazd ŽUŽEK fizioterapevt
Sokol KADRIJA maser