21. 5. 2010

Carlos Prieto prvi Španec v celjskem dresu

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je podpisal novo pogodbo. V naslednjih dveh sezonah bo celjski dres nosil krožni napadalec Carlos Prieto, reprezentant Španije in trenutno član nemškega kluba Rhein Neckar Löwen.

 

30-letni Prieto v zadnji sezoni igra za nemški Rhein Neckar Löwen, pred tem pa je igral za španski Valladolid. V oba ta kluba je bil posojen s strani Ciudada Reala, s katerim ima pogodbo že od leta 2002 in za katerega je tudi največ nastopal (pet sezon). 203 centimetre visoki in 100 kilogramov težki Prieto bo tako prvi Španec in tudi prvi tujec, ki prihaja iz zahodnih držav EU, ki bo zaigral v dresu Celja Pivovarne Laško. S špansko reprezentanco, v kateri je pod vodstvom Valera Rivere steber obrambe (87 nastopov, 110 zadetkov), je največji uspeh dosegel na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, ko je osvojil bronasto kolajno.

 

Na klubskem področju je še veliko uspešnejši, saj je doslej trikrat osvojil naslov zmagovalca lige prvakov (dvakrat z Barcelono – 1998, 1999, enkrat s Ciudadom Realom 2006), dvakrat je osvojil naslov najboljšega v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev (Ciudad Real 2003, Valladolid 2009), štirikrat je postal španski prvak (Barcelona 1998, 1999, Ciudad Real 2004, 2007) in dvakrat španski pokalni prvak (Barcelona 1998, Ciudad Real 2003). Za Rhein Neckar Löwen je v zadnji sezoni na 17 tekmah dosegel 25 zadetkov in velja predvsem za specialista za igro v obrambi.

 

Carlos Prieto: "Zelo sem vesel, da prihajam v Celje, v klub, ki ima izjemno bogato ter uspešno zgodovino. Tako sem zelo ponosen, da bom lahko zaigral za ta klub in pričakujem, da bomo dosegali zelo dobre rezultate: v domači ligi in v Evropi. Imamo zelo dobro ekipo in če se "poklopijo" še druge stvari, potem se lahko borimo tudi za finalni turnir lige prvakov. Vendar moramo korak za korakom, kajti vse spremembe potrebujejo čas. Predvsem v Evropi bo težko, saj je veliko ekip zelo močnih, a kot sem že dejal, imamo dobro ekipo ter odličnega trenerja in vse je mogoče. Veselim se že začetka priprav in igranja v tej prekrasni dvorani. Zame bo velika prednost, da bodo tu štirje igralci, ki govorijo špansko, sam govorim tudi angleško in nemško, tako da mislim, da s sporazumevanjem ne bo težav."