21. 5. 2010

Slovenski kadeti kvalifikacije za evropsko prvenstvo začeli z zmago nad Moldavijo

V švedskem mestu Vaxjo je slovenska moška kadetska reprezentanca odlično začela kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Črni gori. V prvem krogu je s 36:21 (16:9)  premagala Moldavijo.

Slovenija : Moldavija 36:21 (16:9)

Vaxjo – Švedska, NCC arena, Gledalcev: 250, sodnika: Cernavskis in Bognanovs (oba Latvija).

Slovenija: Kalabič 5, Fidel 5, Potočnik 5, Hrastnik 4, Borovnik 3, Šoštarič 3, Jazbec 3, Žabič 2, Špende 2, Mačkovšek 2, Sašek 2, Sekirnik, Zaponšek, Deržič.

Moldavija: Zacaciurin 7, Macovchin 6, Vartic 3, Sipulin 2, Povolocico 2, Cebotari 1, Sanin, Anghelov, Beleaev, Burbulea, Pogonea, Garasciuc, Carali, Jidobin. 

Sedemetrovke: Slovenija 4 (2), Moldavija 2 (2).

Izključitve: Slovenija 4 minute, Moldavija 2 minuti.


Uvodne minute srečanja so ponudile izenačeno igro s precej nervozne igre z veliko tehničnimi napakami. V nadaljevanje so Slovenci bolje odigrali v napadu in v 15 minutag povedli z rezulatatom 7:4. Ob polčasu je prednost znašala sedem
zadetkov.

V začetku drugega polčasa so Slovenci precej boljše igrali v obrambi in z visoko obrambo 6:0 onemogočali moldavske zunanje igralce, da bi si ustvarili čiste priložnosti za dosego zadetka. V 45. minuti je prednost znašala že 15 zadetkov in naši mladi upi so tekmo mirno pripreljali do konca. Priložnost za igro so dobili vsi igralci ter jo do dobra izkoristili.

Na drugi tekmi dneva so gostitelji Švedi visoko, s 43:16 (18:5), ugnali Estonijo.

Drugi dan kvalifikacij mlade slovenske rokometaše ob 15. uri čaka obračun z Estonijo, v nedeljo ob 13.15 pa se bodo pomerili še z gostitelji Švedi.

V skupini 3 se za dve vstopnici, ki vodita na evropsko prvenstvo v Črni gori (od 12. do 22. avgusta), potegujejo štiri reprezentance: Švedska, Slovenija, Moldavija in Estonija.