21. 5. 2010

Mladinke kvalifikacije v Španiji začele z dobro predstavo in zmago nad Turkinjami

Mladinska ženska reprezentanca Slovenije pod vodstvom Uroša Bregarja je kvalifikacije za letošnje svetovno prvenstvo v Južni Koreji, ki potekajo v Monovarju, začela z lepo zmago nad Turčijo s 33:24.

Prvi zadetek na tekmi in prvo vodstvo je sicer pripadlo turški ekipi po zaslugi Asli Iskit, to pa je bilo tudi vse, kar so nasprotnice mladih Slovenk zmogle. Slovenke, ki se borijo za avgustovsko mladinsko svetovno prvenstvo v Južni Koreji, so nato takoj prevzele pobudo in zadevale z vseh položajev. Že na odmor so odšle z lepo prednostjo s 16:12.

V drugem delu so v tem tempu nadaljevale, na krilih Sanje Gregorc, Tamare Mavsar, Ane Gros in še nekaterih suvereno niti držale v svojih rokah. Za končni izid 33:24 je poskrbela Gregorčeva, ki je v pravkar minuli sezoni igrala na Kanarskih otokih.

Na drugem obračunu prvega dne je ekipa Španije brez kakršnihkoli težav opravila s Švico ter jo premagala z 39:20 (22:6).

V soboto ob 19. uri se bo ekipa Slovenije pomerila s Švico.
Vse o mladinskih kvalifikacijah