24. 5. 2010

Gorenje predstavilo še tri igralske okrepitve: Miklavčiča, Muso in Gamsa

Rokometni klub Gorenje Velenje je uradno predstavil še tri igralske okrepitve. Potem ko so Velenjčani že prej predstavili srbska novinca Nikolo Manojlovića in Aleksandra Stanojevića, so zdaj na vrsto prišli še David Miklavčič, Željko Musa in Janez Gams.

Z velenjskim klubom je omenjena trojica podpisala pogodbe o sodelovanja za dve oziroma tri leta. Slovenski reprezentant David Miklavčič in hrvaški reprezentant Željko Musa sta doslej nosila dres Trima iz Trebnjega, Janez Gams pa je bil član slovenskega prvoligaškega kluba Slovenj Gradec.

David Miklavčič: "Za mano je res dolgo obdobje igranja za Trimo in v tem času sem uspel priti v reprezentanco, na kar sem čakal precej časa. Zdaj imam seveda spet nove, višje ambicije. Izbral sem dobro, saj vem, da prihajam v klub z visokimi cilji - tako doma kot v Evropi. Osebni cilj je, da se ustalim na svoji poziciji v reprezentanci in da Gorenju dam tisti delež, ki ga od mene pričakujejo. Sem zagovornik prav takšne igre, kot jo goji Gorenje, in tega, da gre klub na vsaki tekmi na zmago."

Željko Musa: "Prvi vtis je zelo dober in mislim, da sem se odločil pravilno. To je zame nova prelomnica v karieri. Mislim, da ima Gorenje spet močno ekipo, ki bo konkurenčna vrhu slovenske lige. Res je, da me je Zagreb snubil, toda pravočasno sem se odločil za Gorenje in ni mi žal."

Janez Gams: "Tudi jaz sem vrsto let igral v Slovenj Gradcu. Večinoma so bile dobre, le zadnja je bila res čudna. O Gorenju vem marsikaj, veliko mi je povedal kolega Rok Šimič, prav tako pa tudi nekdanji velenjski kapetan Sebastjan Sovič, ki je bil pol sezone moj soigralec. Zaigrati v Gorenju je bila že leta moja velika želja in zdaj, ko se mi je uresničila, sem tega izredno vesel. Upam, da bom tudi jaz pripomogel k ciljem, ki smo si jih zastavili. Tudi jaz imam podobno miselnost, kot jo ima klub in nadejam se, da me bodo vzeli za svojega."

Foto: RK Gorenje Velenje