25. 5. 2010

Nemška reprezentanca bo na kvalifikacijski tekmi za EP 2010 v Novem mestu precej oslabljena

Nemška ženska rokometna reprezentanca, ki jo vodi Reiner Osmann, si je že priborila vstopnico za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem, kar pa ne pomeni, da si ne želi zmag na zadnjih dveh obračunih s Slovenijo in Italijo. Nemke danes že v  Sloveniji.

 

Prek Frankfurta in Prage se je nemška delegacija danes odpravila proti Sloveniji, kjer bo pred sredinim obračunom (ob 20. uri) v petem krogu kvalifikacij skupine 4 opravila še trening. Selektor Nemčije je imel kopico težav, saj je veliko igralk še imelo obveznosti v svojih klubih. A štiri zmage v štirih tekmah so tudi razlog, da Nemčija v Novem mestu ne bo igrala v popolni postavi. "Po samo dveh treningih s celotno ekipo pred tekmo s Slovenijo ne moremo veliko pričakovati. Kljub temu bomo naredili vse, da zmagamo," pred tekmo pravi selektor Reiner Osmann in dodaja: "To nam nalaga športna etika, čemur dajem velik poudarek."

Seveda pa bodo Slovenke naredile vse, da Nemke ne zmagajo. V primeru nemške zmage v Novem mestu bi namreč Belorusija na zadnjem obračunu (v nedeljo, 30. maja, v Mogiljevu) še imela možnost, da Sloveniji prepreči nastop na Euru 2010.

V nemški ekipi bo kar nekaj sprememb, Osmann pa to vidi kot priložnost za širši izbor igralk za decembrsko evropsko prvenstvo. Tako ne bo vratarke Clare Woltering, Franziske Mietzner, izkušene Stefanie Melbeck in Anie Rösler, reprezentančni nastop pa bo minil tudi brez prve nemške dame Grit Jurack, ki je nedavno osvijila naslov klubskega prvaka Evrope z danskim Viborgom.

Med novinkami so krilo Natalie Augsburg, zunanja igralka Katrin Schröder in Nadia Nadgornaja. Prav tako se po poškodbi kolena vrača Anja Althaus, ki je z Viborgom nedavno osvojila lovoriko v ligi prvakinj.


Nemška ekipa:

 

Vratarke: Jana Krause (Buxtehuder SV), Sabine Englert (FC Midtjylland/Dan), Katja Schülke (HC Leipzig)

 

Igralke: Laura Steinbach (TSV Bayer 04 Leverkusen), Isabell Klein (Buxtehuder SV), Anna Loerper (TSV Bayer 04 Leverkusen), Susann Müller (HC Leipzig), Christine Beier (Frankfurter HC), Nadja Nadgornaja (DJK/MJC Trier), Friederike Gubernatis (Frankfurter HC), Natalie Augsburg (HC Leipzig), Nina Wörz (Randers HK/Dan), Sabrina Neukamp (ProVital Blomberg-Lippe), Anja Althaus (Viborg HK/Dan), Katrin Schröder (TPSG FA Göppingen), Nadine Härdter (Thüringer HC).

 



Kvalifikacije za Euro 2010 - ženske

Prva tekma med Nemčijo in Slovenijo