26. 5. 2010

V soboto bo v Kölnu žreb skupin za kadetsko evropsko prvenstvo v Črni gori

V soboto, 29. maja, okoli 14.30 bo v Kölnu opravljen žreb skupin za kadetsko evropsko prvenstvo, ki ga bo med 12. in 22. avgustom gostila Črna gora. Šestnajst ekip bo izžrebanih v štiri skupine s po štirimi reprezentancami, Slovenija pa ima status nosilke.

Avgusta bo v Podgorici in Nikšiću potekalo kadetsko evropsko prvenstvo (do 18 let). Slovenija si je vstopnico zagotovila z odličnim igranjem na nedavnem kvalifikacijskem turnirju na Švedskem, kjer je osvojila prvo mesto s tremi zmagami na treh tekmah. Zaradi tega ima tudi status nosilke in je postavljena v prvi (najmočnejši) boben.

Žreb bo potekal v hotelu Hyatt Regency ob robu zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu. Najprej bodo predstavniki Evropske rokometne zveze žrebali iz bobna številka 4, iz katerega bo vsaka reprezentanca postavljena v eno skupino (od A do D), sledil bo boben številka 2, boben številka 1 in nato številka 3. Črna gora, ki je postavljena v tretji boben, si kot gostitelj lahko sama izbere skupino, v kateri bo igrala.

Razvrstitev reprezentanc pred žrebom:

Boben 1: Nemčija, Danska, Slovenija, Norveška

Boben 2: Hrvaška, Španija, Srbija, Švica