27. 5. 2010

Bojana Čotarja bo na trenerskem mestu mariborskega kluba zamenjal Marko Šibila

V slovenskem rokometnem prvoligašu Klimi Petek Maribor so sporazumno prekinili sodelovanje z dosedanjim trenerjem Bojanom Čotarjem ter se dogovorili za dveletno sodelovanje z Markom Šibilo.

Za mariborskimi rokometaši je uspešna sezona, saj so v premierni prvoligaški sezoni osvojili končno osmo mesto, v pokalnem tekmovanju pa so z uvrstitvijo v finale, ki je bilo nagrajeno z igranjem v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev, dosegli zgodovinski uspeh. Levji delež je k temu prispeval trener Bojan Čotar, a v prihodnji sezoni ne bo vodil več članskega moštva.

"Bojan Čotar bo za vedno ostal kot prvi trener, ki je mariborski rokomet popeljal v Evropo. Za ta rezultat smo mu hvaležni. Veliko je dal mariborskemu rokometu. Razšli smo se sporazumno in naša vrata mu bodo vedno odprta. Kot je bilo načrtovano, bomo koncept razvoja mariborskega rokometa preoblikovali in dali večji poudarek mlajšim. Samo v letošnji sezoni se je v pogone mlajših starostnih kategorij, predvsem rokometne šole RK Maribor Branik in mini rokometa, vpisalo kar 250 otrok. Zavedamo se, kakšen kapital je to za mariborski rokomet, ki ga moramo oplemenititi, če želimo nadaljevati uspešno zgodbo tega moštvenega športa. Tako bomo oblikovali strokovni svet s kvalificiranim trenerskim kadrom, ki ga bo prav tako kot člansko moštvo vodil dr. Marko Šibila, s katerim smo se dogovorili za dveletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja. Še posebej pa nam je v čast, da bo strokovno taktirko kluba prevzel rojeni Mariborčan," je dejal predsednik RK Klima Petek Maribor Kristijan Petek.

Bojan Čotar pa ob tem dodaja: "Moram priznati, da tega ravno nisem pričakoval. Sem profesionalec, ki 24 ur živi za rokomet. Po pogovoru z vodstvom sem prišel do spoznanja, da se naša mnjenja razhajajo in smo se sporazumno razšli. Gospodu Petku bi se zahvalil za korekten odnos v teh dveh sezonah, Mariboru pa želim še naprej veliko uspehov."

Vodstvo v teh dneh opravlja pogovore z igralci glede njihove nadaljnje prihodnosti v moštvu, zagotovo pa bo mariborske barve v prihodnji sezoni branil 182 centimetrov visok in 90 kilogramov težak krožni napadalec Blaž Kleč, ki je večino svoje športne poti preživel v Slovenj Gradcu, večji del letošnje sezone pa je igral za RD Ribnica Riko hiše.