28. 5. 2010

Letos rekordno število ekip v mini rokometu

Minuli vikend se je s finalnima turnirjema zaključila letošnja sezona v mini rokometu.  V soorganizaciji Rokometne zveze Slovenije,  DRŠ Vrhnika in RK Zvezda Logatec se je na OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki zbralo 16 najbolje uvrščenih ekip s področnega tekmovanja za dekleta, v Ormožu pa v soorganizaciji z OŠ in RK  Ormož 16 ekip dečkov.

Rezultatsko so bila najbolj uspešna dekleta iz OŠ Grm Novo mesto, drugo mesto je zasedla ekipa OŠ Ivana Cankarja Vrnika, tretje pa OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici.  Pri dečkih so slavili končno zmago Ormožani pred OŠ Trebanje in OŠ Ig.

Premore med tekmami so popestrile številne plesno-navijaške skupine, medalje in avtograme pa sta delili Krimovi zvezdnici Marina Vergeljuk in Ljudmila Bodnjeva, ter mladi slovenski reprezentančni up Rok Žuran. Največja zmaga na turnirju pa niso bile osvojene medalje, ampak zelo dobro prepletanje filozofije "fair playja" v samo prireditev, za kar so s protokolom in spremljanjem najbolj športnih potez poskrbeli predstavniki Zavoda za fair play in strpnost v športu.

"Veseli nas, da število udeležencev vsako leto narašča. Letos je v mini rokometu sodelovalo kar 252 osnovnošolskih ekip, kar je največ do sedaj. Zavedamo se, da mlade igralke in igralci predstavljajo potencial slovenskega rokometa, zato jim je potrebno v klubih, šolah, kot tudi na Rokometni zvezi posvečati še več pozornosti in jih vzpodbujati pri njihovem športnem razvoju," je komentiral Gregor Pečovnik, vodja projekta "Rokomet moja igra" z RZS.