28. 5. 2010

Uspešen humanitarni spektakel v Velenju, Plaskanov dres pod stropom, za igrala 7.000 evrov

Rdeča dvorana v Velenju je v četrtek zvečer doživela rokometni spektakel. Humanitarna akcija je izredno uspela, igralci, gledalci in ostali so bili navdušeni, za igrala velenjskih vrtcev pa so zbrali kar 7.000 evrov.

 

Na igrišču sta se pomerili ekipi Gorenje včeraj in Gorenje jutri. V prvi so bili igralci, ki so nekdaj igrali za ta klub z nekaterimi gosti (Uroš Zorman, Matjaž Brumen, Luka Žvižej), pri Gorenju jutri pa igralci, ki bodo v naslednji sezoni nosili rumeno-črni dres Gorenja. Tekma je bila seveda vse prej kot zelo resna, saj so se igralci želeli izkazati z lepimi potezami in navdušiti gledalce. Končni rezultat je bil kar 53:52 za Gorenje jutri, vendar rezultat ni bil v prvi vrsti.

 

Glavni poudarek je bil na dvigu dresa rokometaša, ki je vso svojo kariero odigral v RK Gorenje – Borutu Plaskanu. Njegov dres s številko 7 so dvignili pod strop in ga "upokojili". Te številke v klubu ne bo nosil nihče več. Ob dresu so razvili še pet zastav z najboljšimi rezultati Gorenja v preteklosti.

 

Po humanitarni plati Metka Čas, ravnateljica vrtca Velenje, ni skrivala zadovoljstva, ko je iz rok predsednika RK Gorenje Uroša Marolta in navijačev Gorenja (Šaleški graščaki) prejela bon za 3415 evrov. Za piko na i je poskrbel župan MO Velenje, ki je ta znesek podvojil in ga zaokrožil na skupaj 7000 evrov, ki jih bodo namenili nakupu igral.

 

Prireditev so lepo popestrili člani akrobatske skupine »Dunkin devils«, raper Miha Žvižej – Zhizha in harmonikarski orkester Roberta Goličnika.