13. 6. 2010

Huda poškodba Poljaka Karola Bieleckega

Prva prijateljska tekma članskih reprezentanc Poljske in Hrvaške v Kielcah je minila v znamenju hude poškodbe domačega igralca Karola Bieleckega. 28-letni poljski reprezentant si je poškodoval oko, zato je bila potrebna takojšnja operacija.

 

Na igrišču v Kielcah (slavili so gostitelji s 25:24) je prišlo med gostujočim protinapadom do bližnjega srečanja med Bieleckim in hrvaškim reprezentantom Josipom Valčićem, pri čemer je slednji Poljaka nenamerno zadel s prstom v oko. Bielecki se je takoj prijel za oko in v krvi zapustil igrišče, le nekaj minut kasneje pa še dvorano in se napotil proti bolnišnici v Kielcah. V tamkajšnji bolnišnici so takoj opravili tomografijo, ki je pokazala resne poškodbe očesa. Zdravniki so sklenili, da ga je potrebno takoj odpeljati v Lublin na najbolj znano poljsko oftamološko kliniko. Sprva so želeli potovanje opraviti s helikopterjem, toda zaradi teme so bili potem prisiljeni uporabiti avtomobil.

 

V poznih večernih urah so Bieleckega v Lublinu takoj operirali, pri čemer je operacija trajala kar do treh zjutraj. Ko se je zbudil po operaciji, je bilo prvo vprašanje Bieleckega zdravnikom, ali mu bodo rešili oko. "Poškodba je bila videti zelo huda, vendar vsi upamo, da se na takšen način ne bo tudi končala," se nadeja njegov reprezentančni soigralec Tomasz Tluczynski, krožni napadalec Artur Siodmiak pa je dodal: "Karol je močan fant, zato smo prepričani, da se bo vse dobro razpletlo." Tudi rokometašev klub, nemški Rhein Neckar Löwen, se je takoj odzval in na Poljsko poslal zasebno letalo. Klubsko vodstvo je Bieleckemu priporočilo nadaljnje zdravljenje na najboljši nemški kliniki v Hamburgu.

 

Niti poljski niti nemški zdravniki zaenkrat ne želijo ugibati o tem, kako bo potekalo zdravljenje in kakšne posledice bo imela poškodba za Karolovo oko, po najbolj črnem scenariju pa bi lahko pomenila tudi konec njegove rokometne kariere.