6. 7. 2010

V Göteborgu bodo v petek zvečer izžrebali skupine za SP 2011 za moške

Od 13. do 30. januarja 2010 bo na Švedskem svetovno prvenstvo za moške v članski konkurenci, prvo dejanje pa bo žrebanje skupin. Žrebanje bo v petek, 9. julija, ob 18.15 v Göteborgu, v šestih bobnih pa bo 24 reprezentanc.

Na SP v Skandinaviji (gostilo ga bo osem švedskih mest: Malmö, Lund, Kristianstad, Göteborg, Skövde, Jönköping, Linköping in Norrköping bo nastopilo 24 reprezentanc, pri čemer jih bo kar 14 iz Evrope. Poleg evropskih izbranih vrst (Avstrija, Hrvaška, Danska, Francija, Nemčija, Madžarska, Islandija, Norveška, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Španija, Švedska) bodo sodelovali še predstavniki Azije (Bahrejn, Japonska, Južna Koreja), Afrike (Alžirija, Egipt, Tunizija), Amerike (Argentina, Brazilija, Čile) in Oceanije (Avstralija).

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je pred žrebanjem vseh 24 reprezentanc, ki so se na SP uvrstile neposredno ali prek kvalifikacij, razdelila v šest bobnov s po štirimi. Žrebanje štirih skupin s po šestimi reprezentancami po potekalo po že ustaljeni proceduri. Ekipe iz zadnjega (šestega) bobna bodo najprej izžrebane v skupine od A do D, nato pa sledi četverica iz bobnov 2, 3, 4 in 5. Švedska kot gostiteljica SP 2011 si bo zatem lahko izbrala eno izmed štirih skupin, v kateri bo nastopila, na koncu pa bodo izžrebane še tri reprezentance iz bobna 6.

Bobni za žrebanje skupin za SP 2011:

Boben 5: Francija, Hrvaška, Islandija, Poljska

Boben 6: Danska, Španija, Švedska, Norveška