8. 7. 2010

Marko Oštir in Aljoša Čudič sta postala nova člana mariborskega prvoligaša

Moški rokometni klub Maribor Branik je dobil pomembni igralski okrepitvi. To sta postala krožni napadalec Marko Oštir (doslej član španskega kluba Puerto Sagunto) in vratar Aljoša Čudič (doslej francoski HB Paris).

Marko Oštir je star 33 let, v dresu reprezentance Slovenije pa je zbral kar 104 nastope. Bil je član reprezentance Slovenije tudi na OI 2004 v Atenah. Deset let je bil na klubski ravni član Gorenja, tri pa Celja Pivovarne Laško, s katero je pred šestimi leti osvojil tudi naslov klubskega prvaka Evrope. V zadnji sezoni je bil Oštir igralec španskega drugoligaškega kluba Puerto Sagunto, s katerim je osvojil končno drugo mesto in prispeval k napredovanju v elitno špansko ligo.

Marko Oštir: "Zelo sem vesel, da sem postal član RK Maribor Branik. Pri meni je še vedno v ospredju športni motiv in iskal sem sredino, ki je zelo ambiciozna in ki ji bodo prišle prav moje bogate izkušnje. Verjamem, da bomo zelo dobro trenirali in da bomo kot dobra ekipa trn v peti vsaki ekipi v Sloveniji."

22-letni Aljoša Čudič se po enoletnem igranju v dresu kluba HB Paris prav tako vrača v Slovenijo. S francoskim moštvom se je kot prvak v drugoligaški konkurenci prav tako uvrstil med tamkajšnje prvoligaše. V mariborskih vratih je branil že pred dvema sezonama kot posojeni igralec Celja Pivovarne Laško. V prejšnji sezoni je že bil blizu dogovora z Mariborčani, a je nato odšel v Francijo.

Aljoša Čudič: "Letos je RK Maribor Branik ponovno pokazal zanimanje zame. Glede na to, da v Celju verjetno ne bi dobil prave priložnosti in da so se Celjani, s katerimi imam še enoletno pogodbo, strinjali s posojo, smo hitro dosegli dogovor. Želim si in naredil bom vse, da bom dokazal da so v vodstvu RK Maribor Branik storili dobro potezo, ker so me pripeljali."