20. 7. 2010

Slovenski kadeti se pripravljajo na EP, do tekmovanja v Črni gori po dvakrat s Hrvati in Srbi

Slovenska moška kadetska reprezentanca je v ponedeljek začela s pripravami za avgustovsko evropsko prvenstvo v Črni gori. Na Rogli se je zbralo vseh 19 igralcev, ki jih je selektor Tomaž Juršič povabil na priprave.

 

Slovenska reprezentanca bo nastopila na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo od 12. do 22. avgusta gostila Črna gora. Na majskem žrebanju skupin v Kölnu so kroglice odločile, da se bodo slovenski rokometni upi (do 18 let) v skupini D pomerili s Švico, Islandijo in Češko. Štiri skupine s po štirimi reprezentancami bosta gostila Podgorica in Nikšić, iz vsake skupine pa se v nadaljevanje EP uvrstita po dve najboljši reprezentanci.

 

Po besedah selektorja Juršiča bo prvi del priprav, ki bodo dolge dva tedna, potekal na Rogli, zaključni del pa bo v Velenju. Začetni del priprav na Rogli bo namenjen telesni pripravi, ob koncu drugega pa bodo slovenski kadeti na Rogli odigrali še dve tekmi za trening s hrvaškimi vrstniki. Igralci in člani strokovnega vodstva se bodo na pot proti Črni gori odpravili 7. avgusta, vmes pa se bodo ustavili še v Srbiji in s tamkajšnjimi kadeti odigrali še dve prijateljski tekmi. Po Juršičevem mnenju obstaja tudi možnost, da bi njegova reprezentanca na začetku prihodnjega tedna igrala tudi s slovenskimi mladinci, ki jih nato čaka potovanje na EP na Slovaško.

Vabljeni igralci:

Ime Priimek Klub
Matjaž BOROVNIK Gorenje
Žiga BRADEŠKO Merkur
Nejc CEHTE Krško
Anže DERŽIČ Gorenje
Dušan FIDEL Cimos Koper
Gašper HRASTNIK Merkur
Jure JAZBEC Dol TKI Hrastnik
Elvir KALABIČ Mokerc Ig
Borut MAČKOVŠEK Celje Pivovarna Laško
Miha MURČEHAJIČ Trimo Trebnje
Blaž NOSAN Ribnica Riko hiše
Grega POTOČNIK Celje Pivovarna Laško
Luka PRAVDIČ Gorišnica
Klemen SAŠEK SVIŠ
Janez SEKIRNIK Merkur
Aleksander ŠPENDE Gorenje
Rok ZAPONŠEK Gorenje
Igor ŽABIČ Celje Pivovarna Laško
Blaž ŽITNIK Krško

Vodstvo reprezentance:

Ime Priimek Funkcija
Tomaž JURŠIČ trener
Roman ŠAVRIČ pomočnik trenerja
Jan GRUDINA fizioterapevt
Sašo OVNIČEK tehnični vodja

 

 

D. K.

Skupine in sistem tekmovanja za kadetsko EP